Αυξήθηκαν 1,1 δισ. ευρώ οι καταθέσεις τον Μάιο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Αυξήθηκαν 1,1 δισ. ευρώ οι καταθέσεις τον Μάιο

11:45 | 28/6/13
Αύξηση κατά 1,1 δισ. ευρώ παρουσίασαν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος τον Μάιο...

Συγκεκριμένα, στο τέλος του περασμένου μήνα το σύνολο των καταθέσεων ανήλθε σε 163,39 δισ. ευρώ, από 162,28 δισ. στα τέλη Απριλίου. Χαρακτηριστικό είναι πως οι καταθέσεις των νοικοκυριών διαμορφώθηκαν στα 136,87 δισ. ελαφρά υψηλότερα από το τέλος Απριλίου που ήταν στα 136,78 δισ, ενώ άνοδο παρατηρήθηκε και στις καταθέσεις των επιχειρήσεων.

Ένα στοιχείο που δείχνει ότι τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα οι καταθέσεις που επιστρέφουν θα μείνουν, είναι και το γεγονός ότι η προθεσμία αυξάνεται με πιο ταχύ ρυθμό από το σύνολο των καταθέσεων.

Εν τω μεταξύ σε ό,τι αφορά τα δάνεια, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΤτΕ, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα, τον Μάιο του 2013, διαμορφώθηκε σε -3,7% από -3,4% τον περασμένο μήνα.

Η καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 1,551 δισ. ευρώ, έναντι επίσης αρνητικής κατά 970 εκατ. που ήταν έναν χρόνο πριν.

Πηγή: e-go.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών