ΣΥΡΙΖΑ: Ξαναβγήκε στους δρόμους ο λαός | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΣΥΡΙΖΑ: Ξαναβγήκε στους δρόμους ο λαός

23:12 | 21/6/13
Ευθέως στους πολίτες να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της κρίσης που μαστίζει την κοινωνία απευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ ύστερα και από τα όσα κωμικοτραγικά χαρακτήρισαν τη συνάντηση και τη σύσκεψη των τριών αρχηγών της συγκυβέρνησης...

Σε άτυπη ενημέρωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζεται με έμφαση ότι ο πρωθυπουργός και οι δύο εταίροι, με αφορμή την ΕΡΤ, επιχείρησαν να κλιμακώσουν τη στρατηγική αυταρχισμού, πόλωσης και επίδειξης πυγμής απέναντι στην κοινωνία και στους εργαζομένους. 

Τονίζεται ακόμα ότι ο κ. Σαμαράς δεν δίστασε να διατάξει «να πέσει μαύρο» στη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, στέλνοντας παράλληλα στην ανεργία πάνω από δυόμισι χιλιάδες εργαζομένους. Με αυτό τον τρόπο -όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς επιχείρησε έναν πολιτικό εκβιασμό, αξιώνοντας είτε την πλήρη υποταγή της κοινωνίας των κυβερνητικών του εταίρων είτε άμεση προσφυγή σε εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο -τον ελληνικό λαό- και ότι προτίμησε να δοκιμάσει τα δημοκρατικά ανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας. «Διότι», όπως επισημαίνει, «το "αποφασίζουμε και διατάσσουμε" λειτούργησε ως ηλεκτροσόκ δημοκρατικής αφύπνισης. Οι πολίτες ξαναβγήκαν στους δρόμους για να στηρίξουν την ΕΡΤ, στάθηκαν δίπλα στους εργαζομένους στο Ραδιομέγαρο, οργάνωσαν και συμμετείχαν σε πληθώρα εκδηλώσεων, πρόβαλαν το πρόγραμμα της ΕΡΤ σε πλατείες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι αγώνες αυτοί ενισχύθηκαν και από τη διεθνή κατακραυγή που ξεσήκωσε η πραξικοπηματική φίμωση της ΕΡΤ. Κατόπιν ήρθε και το "χαστούκι" με την απόφαση του ΣτΕ, που λέει το αυτονόητο: ότι ο κ. Σαμαράς παρανομεί όσο δεν επιτρέπει να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ εκπέμποντας πρόγραμμα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω και αυτής της άτυπης ενημέρωσης, εκτιμά ότι οι εξελίξεις βρίσκουν τη συγκυβέρνηση Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ πλήρως αποδυναμωμένη. Οτι το success story που η ίδια η κυβέρνηση και τα στηρίγματά της προσπαθούσαν συστηματικά να επιβάλουν επικοινωνιακά, κόντρα στις πραγματικότητες που βιώνουν οι Ελληνες πολίτες, ξεφούσκωσε με πάταγο. Οτι αναδείχτηκε η αναξιοπιστία των κυβερνητικών εταίρων του κ. Σαμαρά, οι οποίοι φαίνεται ότι διαπραγματεύονται την αρχική τους αντίθεση στην αντισυνταγματική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και την απόφαση για την ΕΡΤ με τη συμμετοχή τους στον επικείμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει: «Ενα κρίσιμο πολιτικό συμπέρασμα που προκύπτει από τις εξελίξεις αυτές είναι ότι η επίθεση στη συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας που συνιστά η μνημονιακή πολιτική (μειώσεις μισθών και συντάξεων, υπερφορολόγηση, συρρίκνωση δομών κοινωνικού κράτους, μαζικές απολύσεις) συνοδεύεται πλέον και από συνειδητή περιστολή της δημοκρατίας.

Από καιρό είχαμε επισημάνει αυτή την αντιδημοκρατική εκτροπή - π.χ. επισημάναμε το απαράδεκτο των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, στηλιτεύσαμε την υποβάθμιση του κοινοβουλευτικού ελέγχου με τον συνεχώς απόντα κ. Σαμαρά, αντιταχτήκαμε στο κυνήγι δημοσιογράφων και την επιστράτευση εργαζομένων, κ.λπ. Ωστόσο η περίπτωση της ΕΡΤ ανέδειξε με σαφήνεια και σε ολόκληρη την κοινωνία την έκταση του προβλήματος και τον αντιδημοκρατικό κυνισμό του κ. Σαμαρά».

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών