Αίγυπτος: Καταγγελίες κατά του Μόρσι και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Αίγυπτος: Καταγγελίες κατά του Μόρσι και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

22:54 | 13/7/13
Το γραφείο της γενικής εισαγγελίας της Αιγύπτου ανακοίνωσε το Σάββατο πως έχει δεχθεί καταγγελίες εναντίον του έκπτωτου προέδρου της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι και άλλων ηγετικών στελεχών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας για παράνομες παρακολουθήσεις, παρακίνηση σε δολοφονίες διαδηλωτών και για πρόκληση βλάβης στην οικονομία της χώρας.

Στην ανακοίνωσή της, η εισαγγελία τονίζει πως ερευνά τις καταγγελίες προκειμένου να τεκμηριώσει έναν φάκελλο δικογραφίας, που θα επιτρέψει την κλήτευση των κατηγορουμένων σε ανάκριση.

Εν τω μεταξύ, ο Χάνι Κάντρι, ο οποίος τον περασμένο χρόνο ηγήθηκε των διαπραγματεύσεων με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σχετικά με το πακέτο διάσωσης που είχε 'παγώσει', θα κληθεί να αναλάβει μεταβατικός υπουργός Οικονομικών, όπως δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές της κυβέρνησης.

Ο μεταβατικός πρωθυπουργός Χάζεμ Ελ-Μπεμπλάουι θα προτείνει το υπουργείο Εξωτερικών στον πρώην πρεσβευτή στις ΗΠΑ, Ναμπίλ Φαχμί, είπαν οι ίδιες πηγές. Οι υποψήφιοι δεν έχουν ακόμη απαντήσει και οι αποφάσεις δεν θεωρούνται οριστικές.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Άχμεντ Γκαμάλ ελ-Ντιν θα προταθεί για την θέση του αναπληρωτή πρωθυπουργού υπεύθυνου για την ασφάλεια και ο πρώην υπουργός Σχεδιασμού, Ασράφ αλ-Αράμπι θα κληθεί να αναλάβει το ίδιο υπουργείο από το οποίο έφυγε τον Μάιο.


Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών