Επιλέχθηκαν οι ανάδοχοι για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Κατάκολο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Επιλέχθηκαν οι ανάδοχοι για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Κατάκολο

04:01 | 13/7/13
Οι Energean Oil & Gas S.A./Trajan OIL AND GAS LIMITED και Grekoil Energy Ventures Limited, είναι οι κοινοπραξίες που επιλέχθηκαν από την Επιτροπή Αξιολόγησης, ως ανάδοχοι για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή του Κατάκολου στο πλαίσιο της διαδικασίας Open door, που προκήρυξε το Υπουργείο Περιβάλλοντος τον Ιανουάριο του 2012.

Η επιτροπή αξιολόγησης είχε επιφυλαχθεί αρχικά, καθώς οι δυο οικονομικές πρόσφορες ήταν ιδιαιτέρως ανταγωνιστικές μεταξύ τους και αποφάσισε ομόφωνα σε δεύτερη συνεδρία πως είναι προτιμότερο να αναδείξει ανάδοχους και τις δυο κοινοπραξίες, καθώς η αλληλοσυμπλήρωσή τους εξυπηρετεί αρτιότερα και αποτελεσματικότερα τους σκοπούς του δημόσιου συμφέροντος.

Την πρόταση αποδέχθηκε άμεσα ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, καθώς αυτή η πρακτική η οποία αποκαλείται "forced marriage", ακολουθείται και διεθνώς.

Την περασμένη εβδομάδα αναδείχθηκαν οι κοινοπραξίες για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο χερσαίο τμήμα των Ιωαννίνων και στη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών