Κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο-προϋπόθεση για τα 2,5 δισ. του Ιουλίου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο-προϋπόθεση για τα 2,5 δισ. του Ιουλίου

21:49 | 9/7/13
Εκατόν εννέα άρθρα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτη στη Βουλή και θα πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 19 Ιουλίου, προκειμένου να εκταμιευθεί η υποδόση του Ιουλίου, ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, από τον EFSF για την Ελλάδα.

Στο μέτωπο της κινητικότητας-διαθεσιμότητας, το πολυνομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας απο τις 23 Σεπτεμβρίου, με τους υπαλλήλους του σώματος να τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Παράλληλα, καταργείται η ειδικότητα των σχολικών φυλάκων, οι οποίοι τίθενται επίσης σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Επίσης σε διαθεσιμότητα τίθενται υπάλληλοι υπουργείων και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, των οποίων οι θέσεις καταργούνται.

Επιπλέον, το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει ειδική διάταξη για τους συμβασιούχους που παραμένουν στο Δημόσιο με δικαστικές αποφάσεις, και αναφέρει ότι οι εν λόγω υποθέσεις θα πρέπει να έχουν εκδικαστεί υποχρεωτικά έως την 1η Νοεμβρίου.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται επίσης διατάξεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής.

Ακόμα, το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις για τις τράπεζες με τις οποίες, μεταξύ άλλων, προβλέπονται διαδικασίες εκκαθάρισης πιστωτικών ιδρυμάτων, καθώς και η ρευστοποίηση των στοιχείων τους.

Τέλος, περιλαμβάνονται διατάξεις για το άνοιγμα της αγοράς καύσιμων αλλά και τον αυστηρότερο έλεγχο στα οικονομικά των Δήμων, με την ενίσχυση του παρατηρητηρίου οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

Συνολικά η χώρα μας θα λάβει από την τρόικα, τμηματικά και υπό προϋποθέσεις, 6,8 δισ. ευρώ έως τον Οκτώβριο.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών