Συνάντηση Μιχελάκη - ΚΕΔΕ: Αιχμές Ασκούνη για τους υπαλλήλους των υπουργείων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Συνάντηση Μιχελάκη - ΚΕΔΕ: Αιχμές Ασκούνη για τους υπαλλήλους των υπουργείων

17:13 | 9/7/13
Θετικό είναι το υπουργείο Εσωτερικών στην ένταξη της ενδοδημοτικής μετακίνησης υπαλλήλων στο δεύτερο κύμα κινητικότητας στα τέλη του χρόνου. Αυτό επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης μετά τη συνάντηση με την ΚΕΔΕ, που διήρκεσε μιάμιση ώρα...

«Έγινε ανταλλαγή απόψεων γη διαδικασία αυτή δε θα σταματήσει θα έχουμε κι άλλες επαφές. Είναι σημαντικό να προχωρήσει η αξιολόγηση των δομών των δήμων θα υπάρξει μετακίνηση από εκεί που υπάρχει υπερστελέχωση εκεί που υπάρχει έλλειψη» σημείωσε ο κ. Μιχελάκης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης τόνισε ότι η Ένωση εξέφρασε τη διαφωνία της για την κινητικότητα των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών. «Στις 4 Μάιου 2013 ήρθαν οι προδιαγραφές για την αξιολόγηση των υπαλλήλων» ανέφερε, επιρρίπτοντας στην κυβέρνηση ευθύνες για την καθυστέρηση.

Ο κ. Ασκούνης διερωτήθηκε δε, τι έχει γίνει με τους 640.000 δημόσιους υπαλλήλους στα υπουργεία, αφήνοντας αιχμές για υπαλλήλους δυο ταχυτήτων. «Πρέπει να γίνει ουσιαστική, σοβαρή και αξιοκρατική αξιολόγηση στο δημόσιο τομέα» τόνισε.

Σε ό,τι αφορά την ενδοδημοτική μετακίνηση υπαλλήλων, σύμφωνα με σχέδιο της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών αφορά καταρχήν 2.741 υπαλλήλους.

Σημειώνεται ότι κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών δήλωναν ότι ο ρόλος του στο θέμα είναι καθαρά συντονιστικός.

Όταν παρέλαβα δεν βρήκα ούτε ένα όνομα που θα έμπαινε σε κινητικότητα δήλωσε στο μεταξύ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης αφήνοντάς σαφείς αιχμές κατά του προκατόχου του Αντώνη Μανιτάκη. Έθεσε ως κριτήριο της κινητικότητας "μπήκες με ΑΣΕΠ ή απο την πίσω πόρτα;"

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την κινητικότητα στη δημόσια διοίκηση αν κατατεθεί στη Βουλή με ξεχωριστά άρθρα άφησε ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης. 

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών