Τη μεταχείριση ανήλικων μεταναστών από τις ιταλικές αρχές καταγγέλλουν μη κυβερνητικές οργανώσεις | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τη μεταχείριση ανήλικων μεταναστών από τις ιταλικές αρχές καταγγέλλουν μη κυβερνητικές οργανώσεις

14:24 | 9/7/13
Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις καταγγέλλουν την τύχη που επιφυλάσσεται στους ανήλικους μετανάστες, θύματα των κενών που υπάρχουν στους διαύλους μετανάστευσης στην Ιταλία...

Μετά την επίσκεψη-αστραπή του Ποντίφικα, ο οποίος κατέκρινε την "αδιαφορία του κόσμου απέναντι στον θάνατο εκατοντάδων μεταναστών από την Αφρική που αναζητούν μια καλύτερη ζωή", οι ΜΚΟ (μη κυβερνητικές οργανώσεις) προέταξαν την περίπτωση των ασυνόδευτων ανηλίκων τους οποίους ο Πάπας Φραγκίσκος συνάντησε.

Ορισμένοι μεταξύ αυτών, συνάντησαν τον Ποντίφικα και τραγούδησαν προς τιμήν του στη διάρκεια της λειτουργίας που τελέστηκε δίπλα στα παρατημένα πλοία με τα οποία έφθασαν στις ιταλικές ακτές.

Επανειλημμένα εκατοντάδες ανήλικοι έχουν εγκλωβιστεί στο νησί λόγω έλλειψης κέντρων υποδοχής ανηλίκων, ενώ οι ενήλικες μεταφέρονται γρηγορότερα στα κέντρα μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα.

"Η πιο αρνητική πλευρά είναι η έλλειψη εθνικού δομημένου συστήματος για την υποδοχή ασυνόδευτων αλλοδαπών ανηλίκων" καταγγέλλει η Ραφαέλα Μιλάνο, υπεύθυνη της Save The Children, μιας ΜΚΟ που παίζει σημαντικό ρόλο στην υποδοχή παιδιών στο νησί.

Σύμφωνα με την Μιλάνο, το πρόβλημα πηγάζει από την έλλειψη ενημέρωσης σε πραγματικό χρόνο της διαθεσιμότητας θέσεων στις κοινότητες υποδοχής προκειμένου να εγκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν αυτά τα ξεριζωμένα παιδιά.

Στο νησί υπάρχουν μόλις 50 θέσεις υποδοχής για ασυνόδευτους ανήλικους και για γυναίκες με παιδιά, εγκαταστάσεις πολύ χαμηλότερες των περιστάσεων, καθώς μόνο σε μια ημέρα εκατοντάδες μετανάστες μπορεί να φθάσουν με πλοίο.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών