Economist: Με το ρυθμό των αποκρατικοποιήσεων δε θα είναι δύσκολο για τον ΣΥΡΙΖΑ να τις ακυρώσει | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Economist: Με το ρυθμό των αποκρατικοποιήσεων δε θα είναι δύσκολο για τον ΣΥΡΙΖΑ να τις ακυρώσει

19:12 | 23/8/13
Στις αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα, αναφέρεται με άρθρο του ο Economist. Σχολιάζει την απομάκρυνση του Στέλιου Σταυρίδη από την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ, λέγοντας ότι είναι σπάνιο να παραιτείται Έλληνας αξιωματούχος για «ηθικούς λόγους». Μάλιστα, τονίζει ότι ο κ. Σταυρίδης αποτελεί εξαίρεση...

Το περιοδικό τονίζει ότι η απομάκρυνση Σταυρίδη είναι άλλο ένα σημάδι των προβλημάτων που πλήττουν το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Κάνει ακόμα ιδιαίτερη αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ που λέει πως θα ακυρώσει όλες τις αποκρατικοποιήσεις. Σύμφωνα με τον Economist, αυτό «με τέτοιους ρυθμούς, δεν θα είναι δύσκολο».

Το περιοδικό τονίζει ακόμα ότι η κυβέρνηση Σαμαρά έχει πλειοψηφία μόλις πέντε εδρών στη Βουλή και σημειώνει ότι η πολιτική της είναι αμφιλεγόμενη.

Τέλος, το περιοδικό αναφέρει ότι ο αρχικός στόχος για έσοδα 50 δισ. δολαρίων από αποκρατικοποιήσεις έως το 2016 υποβαθμίστηκε στον πιο ρεαλιστικό στόχο των 15 δισ. ευρώ, αλλά μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 5 δισ. και κάνει ειδική αναφορά στο «ναυάγιο» της ΔΕΠΑ και της Gazprom.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών