Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε υπουργείο Περιβάλλοντος για τη διαχείριση των απορριμμάτων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε υπουργείο Περιβάλλοντος για τη διαχείριση των απορριμμάτων

13:39 | 23/10/13
Ενδιαφέρονται μόνο για τις ιδιωτικοποιήσεις και για το μεγάλο κεφάλαιο, το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις προθέσεις της κυβέρνησης πάνω σε αυτό τον τομέα...

Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του υπουργού περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη εξαπέλυσε ο τομέας επιτροπής ελέγχου κυβερνητικού έργου, υπουργείου Περιβάλλοντος, του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της διαχείρησης των απορριμάτων.

Όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για ιδιωτικπόποιήσεις και για τα μεγάλα κέρδη του ιδιωτικού κεφαλαίου: «Όπως και σε όλους τους άλλους κρίσιμους τομείς, της ενέργειας, του νερού, των κοινών αγαθών, των δημόσιων χώρων, έτσι και στον χρυσοφόρο τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων το μότο της πολιτικής τους είναι το ίδιο.

Ιδιωτικοποιήσεις για μεγάλα κέρδη του ιδιωτικού κεφαλαίου, εκποίηση δημόσιων πόρων και στην συγκεκριμένη περίπτωση εισαγωγή τεχνολογιών ακριβών και ανεξέλεγκτων» αναφέρει σε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει πως κάτι τέτοιο θα «έχει ως αποτέλεσμα την εκτόξευση του κόστους για τους πολίτες, την επιβάρυνση της υγείας τους και του περιβάλλοντος».

Όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ το βασικό σχέδιο της κυβέρνησης και της τρόικας για το θέμα των σκουπιδιών είναι οι παρωχημένοι περιφερειακοί σχεδιασμοί, τα μεγάλα φαραωνικά, πανάκριβα και επικίνδυνα έργα διαχείρισης των σκουπιδιών... με μέτρα υπέρ της ιδιωτικής εκμετάλλευσης στον τομέα αυτό και βεβαίως με τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ)».

Για το ζήτημα της διαχείρησης των επικίνδυνων αποβλήτων ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι το υπουργείο δεν έχει τίποτα θετικό να επιδείξει, ενώ συγκεκριμένα για τον υπουργό Γιάννη Μανιάτη υπογραμμίζουν ότι αναφέρεται μόνο με γενικολογίες και αοριστολογίες, αφού δεν έχει κάτι ουσιαστικό να πει.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών