Πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ έχει να λάβει η Ελλάδα από κεντρικές τράπεζες ONE | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ έχει να λάβει η Ελλάδα από κεντρικές τράπεζες ONE

18:00 | 23/10/13
Πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ (500.000.000) έχει να λαμβάνει η Ελλάδα ως υπόλοιπο από τα κέρδη που έχουν αποκομίσει οι Κεντρικές Τράπεζες της Ευρωζώνης και αφορούν στα έσοδα από το πρόγραμμα SMP (security market program) της ΕΚΤ για τα Ελληνικά Ομόλογα...

Αυτό προκύπτει από έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, όπου αναφέρεται ότι, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Eurogroup στις 8 Ιουλίου, θα αποδοθούν συνολικά στην Ελλάδα 2 δισ. ευρώ το 2013. Αυτά τα χρήματα αφορούν τα κέρδη που είχαν οι Κεντρικές Τράπεζες της Ευρωζώνης το 2012.

Από τα 2 δισ. ευρώ, έχει ήδη αποδοθεί στην Ελλάδα το 1,5 δισ. ευρώ, από τα τέλη Ιουλίου. Τα υπόλοιπα 500 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να αποδοθούν έως τα τέλη του 2013.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά, Δημήτρη Στρατούλη και Παναγιώτη Λαφαζάνη, για τις «ενέργειες του υπουργείου Οικονομικών ώστε να καταβληθούν στο ελληνικό κράτος τα χρήματα που έχει κερδίσει η ΕΚΤ κερδοσκοπώντας με τα ελληνικά ομόλογα».

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών