Ιράκ: Τουλάχιστον 26 νεκροί, οι 6 δημοσιογράφοι, σε μπαράζ επιθέσεων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ιράκ: Τουλάχιστον 26 νεκροί, οι 6 δημοσιογράφοι, σε μπαράζ επιθέσεων

20:59 | 23/12/13
Τουλάχιστον 26 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και έξι δημοσιογράφοι, έχασαν τη ζωή τους λόγω σειράς επιθέσεων που αιματοκύλησε τη Δευτέρα το Ιράκ, καθώς, ημέρες πριν το τέλος του 2013, συνεχίζεται το κύμα βίας που ταλανίζει τη διαιρεμένη χώρα....

Οι δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν όταν πέντε αντάρτες επιτέθηκαν στην έδρα τηλεοπτικού σταθμού στην πόλη Τικρίτ, βόρεια της πρωτεύουσας Βαγδάτης. Τρεις από τους δράστες ήταν βομβιστές αυτοκτονίας, ενώ οι υπόλοιποι δύο σκοτώθηκαν έπειτα από συμπλοκή με τις δυνάμεις ασφαλείας. Έξι ακόμα εργαζόμενοι του σταθμού τραυματίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες του Associated Press.

Η χώρα βιώνει τη χειρότερη περίοδο βίας κατά δημοσιογράφων των τελευταίων ετών, καθώς 13 μέλη του Τύπου έχουν σκοτωθεί από τις 5 Οκτωβρίου. Το Ιράκ κατατάσσεται πρώτο στο Δείκτη Ατιμωρησίας που τηρεί η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων, ο οποίος μετρά τον αριθμό των φόνων δημοσιογράφων που δεν έχουν διαλευκανθεί.

Ο κύκλος βίας συνεχίστηκε στην περιοχή του Αμπού Γκρέιμπ, στα περίχωρα της Βαγδάτης, όπου αντάρτες έπληξαν στρατιωτική βάση με όλμους, σκοτώνοντας τρεις αξιωματικούς και τρεις στρατιώτες.

Λίγες ώρες αργότερα, ακόμα ένας αξιωματικός και ένας στρατιώτης σκοτώθηκαν όταν βόμβα εξερράγη κοντά σε περίπολο. Δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Η αιματοχυσία συνεχίστηκε στη νότια συνοικία της Ντόρα, όταν ένοπλοι εισέβαλαν σε κατάστημα που πουλά κατοικίδια ζώα και σκότωσαν τέσσερις άνδρες.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών