Ερντογάν: Η έρευνα διαφθοράς μεγαλύτερη προδοσία από κάθε πραξικόπημα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ερντογάν: Η έρευνα διαφθοράς μεγαλύτερη προδοσία από κάθε πραξικόπημα

16:32 | 14/1/14
Ως χειρότερη προδοσία από οποιοδήποτε στρατιωτικό πραξικόπημα περιέγραψε την Τρίτη την πολύκροτη έρευνα διαφθοράς που ταλανίζει την κυβέρνησή του ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας λόγο για ένα «μαύρο στίγμα στη δημοκρατική ιστορία της χώρας».

Απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ο κ. Ερντογάν επανέλαβε ως η έρευνα καθοδηγείται από δυνάμεις που αντιτίθενται στη διεκδικητική εξωτερική πολιτική της Άγκυρας, έχοντας ως στόχο να πλήξουν την οικονομική πολιτική της χώρας ενόψει δημοτικών και προεδρικών εκλογών.

Παρά ταύτα, φάνηκε να χαλαρώνει τη στάση του αναφορικά με τα σχέδια της κυβέρνησης να αυξήσει τον έλεγχό της στο διορισμό δικαστικών, σημειώνοντας πως θα απέσυρε το σχετικό νομοσχέδιο εάν η αντιπολίτευση αποδεχθεί συνταγματικές αναθεωρήσεις. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο η εφημερίδα Hurriyet αναφέρει πως το AKP θα μπορούσε να προτείνει αλλαγές στη διάρθρωση του Υψηλού Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η κυβέρνηση είχε προηγουμένως αποκλείσει το ενδεχόμενο απόσυρσης του εν λόγω νομοσχεδίου.

Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για αλλαγή της στάσης της αντιπολίτευσης, η οποία αντιτίθεται στο επίμαχο νομοσχέδιο, καταγγέλλοντας απόπειρα πολιτικής αποσιώπησης των εισαγγελικών ερευνών.

«Η 17η Δεκεμβρίου είναι ένα μαύρο στίγμα στη δημοκρατική ιστορία της Τουρκίας. Έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενη απόπειρα πραξικοπήματος και έχει καταγραφεί ως προδοσία εναντίον του κράτους και του έθνους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν, απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

«Αυτή η επιχείρηση που είχε ως στόχο την εθνική εξωτερική μας πολιτική, την εθνική μας βούληση, την εθνική μας υπηρεσία πληροφοριών», προσέθεσε, υπό τις επευφημίες των βουλευτών.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών