Ανοίγει η πρώτη σχολή... κηδειών στην Ελλάδα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ανοίγει η πρώτη σχολή... κηδειών στην Ελλάδα

22:02 | 11/2/14
Τρικαλινός έχει ήδη καταθέσει το σχετικό φάκελο στα συναρμόδια υπουργεία...

Την πρώτη σχολή στην Ελλάδα για ιδιοκτήτες γραφείων κηδειών σκοπεύει να ανοίξει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γραφείων Τελετών, Μιχάλης Παναγιώτου.

Ο σχετικός φάκελος με το αίτημα έχει κατατεθεί στα συναρμόδια υπουργεία και αναμένεται μέσα στους επόμενους δυο-τρεις μήνες να δοθεί η τελική έγκριση, όπως αναφέρει το trikalavoice.gr.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται, η γραφειοκρατία χτυπά και εδώ, καθώς εμπλέκονται 4 υπουργεία: το Ανάπτυξης, το Γεωργίας, το Υγείας και το Δικαιοσύνης.

Η Σχολή Επαγγελμάτων Κηδείας, προτείνεται να εδρεύει στη Λάρισα, με δεδομένο ότι υπάρχουν όλες οι υποδομές (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Ιατροδικαστική Υπηρεσία, είναι στο κέντρο της Ελλάδας κλπ.) και η φοίτηση σε αυτή θα είναι διετής. Θα διδάσκουν καθηγητές, αλλά και «έμπειροι επαγγελματίες του χώρου» οι οποίοι θα έχουν συμπληρώσει περισσότερα από 10-15 χρόνια προϋπηρεσίας.

Το πρόγραμμα διδασκαλίας θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα μαθήματα ιστορία της κηδείας, σκηνοθεσία και πρακτική, Δίκαιο της ταφής, βιολογία, ανατομία, γενική ψυχολογία, συμβουλευτική-δυναμική διαχείριση της θλίψης, κοινωνιολογία της κηδείας, αισθητική (κομμωτική, μακιγιάζ κλπ.), οικονομική θεωρεία λειτουργία της επιχείρησης, πρακτική άσκηση κ.α..

Όπως δηλώνει στο trikalavoice.gr ο Μιχάλης Παναγιώτου, «είναι απαραίτητο να ιδρυθεί αυτή η σχολή, καθώς καλούμαστε να διαχειριστούμε ίσως τις πιο ευαίσθητες στιγμές των ανθρώπων. Να διαχειριστούμε τη θλίψη και να δείξουμε σεβασμό στους νεκρούς. Στην Ελλάδα ο καθένας ανοίγει ένα γραφείο τελετών, χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες, όπως σε όλη την Ευρώπη όπου για να το κάνεις θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον δυο χρόνια προϋπηρεσία».

Όπως ο ίδιος συμπληρώνει «μέσα από τη σχολή θα βγαίνουν και άλλοι επαγγελματίες, όπως ταριχευτές για παράδειγμα και θα μπορούμε να μιλάμε πια για σωστές συνθήκες εργασίας για όλους».

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών