Ολάντ: Αποκαθίσταται η αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ ΗΠΑ και Γαλλίας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ολάντ: Αποκαθίσταται η αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ ΗΠΑ και Γαλλίας

23:33 | 11/2/14
Για αποκατάσταση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των ΗΠΑ και της Γαλλίας, μετά τις παρακολουθήσεις από την αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) ευρωπαίων πολιτών και ηγετών έκανε λόγο ο Φρανσουά Ολάντ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Ολάντ πρόσθεσε ότι η προστασία της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων «είναι οι αρχές που μας συνδέουν». Η προστασία της ιδιωτικής ζωής, επεσήμανε ο γάλλος πρόεδρος, θα πρέπει να επιτρέπει «σε κάθε άνθρωπο, παρά τις τεχνολογικές προόδους, να είναι βέβαιος ότι δεν τον παρακολουθούν».

Ο Ομπάμα από την πλευρά του δήλωσε ότι έχει δεσμευθεί δημοσίως να προσφέρει τις ίδιες εγγυήσεις για την ιδιωτικότητα στους ξένους πολίτες με αυτές που χαίρουν οι Αμερικανοί, μια κίνηση την οποία χαρακτήρισε «χωρίς προηγούμενο στις δραστηριότητες των υπηρεσιών πληροφοριών οποιασδήποτε χώρας».

Εξάλλου ο γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η ταχύτητα είναι σημαντικός παράγοντας για την εμπορική συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ.

«Έχουμε να κερδίσουμε πολλά, αν προχωρήσουμε γρήγορα. Διαφορετικά γνωρίζουμε ότι θα συσσωρευτούν φόβοι, απειλές, ανησυχίες. Οπότε, αν λειτουργούμε με καλή πίστη, αν σεβόμαστε τις θέσεις της άλλης πλευράς, αν είμαστε δεσμευμένοι στην ανάπτυξη, μπορούμε να προχωρήσουμε γρήγορα», υπογράμμισε ο Ολάντ.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών