Δυσαρέσκεια από Βρυξέλλες | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Δυσαρέσκεια από Βρυξέλλες

12:49 | 27/2/14
Δυσαρέσκεια για κωλυσιεργία που αποδίδεται στην ελληνική πλευρά επικρατεί στις Βρυξέλλες σύμφωνα με παρασκηνιακή ενημέρωση στην οποία προχώρησε Κοινοτικός αξιωματούχος, που σχετίζεται με το ελληνικό πρόγραμμα, πριν από λίγη ώρα.

Κοινοτικός αξιωματούχος που αναμένει ένα πρώτο ραπόρτο για την πορεία των συζητήσεων στις 7 Μαρτίου, θεωρεί "πολύ δύσκολη την επίτευξη της συμφωνίας μέχρι το Eurogroup", καθώς κάνει λόγο για δημοσιονομικό κενό που στην καλύτερη των περιπτώσεων αγγίζει τα 700 εκατ. ευρώ, αν το πρωτογενές πελόνασμα λάβει τη μέγιστη τιμή του.

Όπως είπε το μισό από αυτό το κενό θα πρέπει να καλυφθεί άμεσα πριν από την εκταμίευση της δόσης "αποκλειστικά από το σκέλος των δαπανών του Δημοσίου".

Ανέφερε επίσης ότι η κατάτμηση της δόσης και η διασύνδεσή της με ορόσημα είναι κατά πάσα πιθανότητα η πρακτική που θα ακολουθηθεί και τα υπόλοιπα μέτρα θα πρέπει να νομοθετηθούν μέσα στο καλοκαίρι οπότε και θα αρχίσουν οι συζητήσεις για την κάλυψη του κενού της χρηματοδότησης για τα έτη 2014, 2015 και 2016.
Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου
Πηγή: real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών