Επτά αναπτυξιακές προτάσεις για τον Πειραιά από ΕΒΕΠ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Επτά αναπτυξιακές προτάσεις για τον Πειραιά από ΕΒΕΠ

14:24 | 25/2/14
Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Β. Κορκίδης, με επιστολές του προς τον πρωθυπουργό της χώρας, την ηγεσία και τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Εσωτερικών, της Περιφέρειας Αττικής, τους αντιπεριφερειάρχες Πειραιά, Νήσων, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, τον δήμαρχο Πειραιά, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, ζητά να προωθηθεί ένα σύνολο 7 προτάσεων του ΕΒΕΠ για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, οι οποίες εάν υλοποιηθούν, θα συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη του Πειραιά και της κοινωνίας του.


Αναλυτικά, το κείμενο της επιστολής του κ. Κορκίδη:

«Στο πλαίσιο της πορείας υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2007-2013 και εν όψει της εκκίνησης της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός των παρεμβάσεων και των πολιτικών στις οποίες θα εστιάσουν τα Επιχειρησιακά Προγράμματα.


Το Επιμελητήριό μας προωθεί ένα σύνολο 7 προτάσεων με στόχο, αφενός τη συνεργασία στο σχεδιασμό κρίσιμων αναπτυξιακών παρεμβάσεων για τον Πειραιά και αφετέρου την προώθηση έργων στρατηγικής σημασίας για το Ε.Β.Ε.Π. που ταυτόχρονα παρουσιάζουν ωριμότητα να υλοποιηθούν κατά την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, με φορέα επίβλεψης ή/και λειτουργίας το Ε.Β.Ε.Π. και συνεργαζόμενους φορείς ή συνεργαζόμενους δυνητικούς δικαιούχους:

1. Δημιουργία & Λειτουργία Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων & Ναυτιλιακών Αξιών Πειραιά (Χ.Ε.Π.).

2. Δημιουργία Συστάδας Επιχειρήσεων με έμφαση στη Ναυτιλία & συναφείς υπηρεσίες (Clusters).

3. Δημιουργία Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου (Α.Κ.Ε.).

4. Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων (Κ.Ε.Επ.).

5. Γραφείο Σύνδεσης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την Απασχόληση (Κόμβος Ε.Β.Ε.Π.).

6. Δράσεις Κατάρτισης μέσω του Κέντρου Διαμεσολάβησης Πειραιώς (KΕ.ΔΙ.Π.).

7. Κατάρτιση, Συμβουλευτική, Πιστοποίηση Τεχνικής Ικανότητας Ανέργων (Δυναμώνω-Συνεχίζω).


Με γνώμονα την κατάρτιση αξιόπιστων και στοχευμένων προτάσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα, το Επιμελητήριό μας θα υποστηρίξει την υλοποίηση των εν λόγω προτάσεων».

Ο κ. Κορκίδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο αναπτυξιακός σχεδιασμός για την Ελλάδα του 2020 αποβλέπει "στην αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας με ανάταξη και αναβάθμιση του παραγωγικού και κοινωνικού ιστού της xώρας και τη δημιουργία και διατήρηση βιώσιμων θέσεων απασχόλησης, έχοντας ως αιχμή την εξωστρεφή, καινοτόμο και ανταγωνιστική επιχειρηματικότητα και γνώμονα την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης".

Δική μας θέση είναι ότι η "έξυπνη" αξιοποίηση των οικονομικών πόρων των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων για την περίοδο 2014-2020, αποτελεί το "κλειδί" για τη μετάβαση της xώρας μας σε ένα νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, γνωρίζοντας πολύ καλά τις ανάγκες και τα προβλήματα των πειραϊκών επιχειρήσεων, καθώς επίσης και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης του, έπειτα από ενδελεχή, τεκμηριωμένη μελέτη, προωθεί προς ένταξη και υλοποίηση στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, επτά προτάσεις».

Πηγή: euro2day.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών