Η ΚΕΔΕ δικαιώνει Μιχελάκη | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Η ΚΕΔΕ δικαιώνει Μιχελάκη

14:16 | 11/2/14
Την έντονη ανησυχία της εκφράζει η ΚΕΔΕ για το κύρος των αυτοδοικητικών εκλογών μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και κυρίως από βουλευτές που πρόσκεινται στον Γ. Παπανδρέου...

Ο υπουργός Εσωτερικών εφάρμοσε την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις του νόμου Ραγκούση για την ψήφο των μεταναστών καθώς σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος προσφυγής και της ακύρωσης της εκλογικής διαδικασίας.

Στην ανακοίνωση της η ΚΕΔΕ συμμερίζεται την άποψη του Γ. Μιχελάκη και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μετά την αμετάκλητη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνει ως αντισυνταγματικό το δικαίωμα ψήφου μεταναστών και προκειμένου να μη τεθεί εν αμφιβόλω η νομιμότητα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, καλούμε την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα σε ειλικρινή διάλογο, μέσα από τον οποίο θα αναζητηθούν λύσεις που θα διασφαλίσουν το κύρος και τη νομιμότητα των αυτοδιοικητικών εκλογών».


Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ: 

Πάγια θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν και παραμένει, στα πλαίσια μιας εθνικής μεταναστευτικής πολιτικής που θα έχει στόχο την ενσωμάτωση των μεταναστών, να ισχύσει το δικαίωμα του εκλέγειν για τους μετανάστες, αρχής γενομένης από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Το δικαίωμα αυτό δόθηκε με τις πρώτες εκλογές του «Καλλικράτη», οπότε ψήφισε μικρός, βέβαια, αριθμός μεταναστών.

Σήμερα, μετά την αμετάκλητη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνει ως αντισυνταγματικό το δικαίωμα ψήφου μεταναστών και προκειμένου να μη τεθεί εν αμφιβόλω η νομιμότητα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, καλούμε την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα σε ειλικρινή διάλογο, μέσα από τον οποίο θα αναζητηθούν λύσεις που θα διασφαλίσουν το κύρος και τη νομιμότητα των Αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σε κάθε περίπτωση στην προσεχή αναθεώρηση του Συντάγματος πρέπει να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών