Μαργαρίτης: Το κείμενο των «58» για την Ευρώπη έχει ενδιαφέροντα στοιχεία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μαργαρίτης: Το κείμενο των «58» για την Ευρώπη έχει ενδιαφέροντα στοιχεία

13:44 | 25/2/14
Τις αρχές των «58», όπως αποτυπώνονται στο πρόσφατο κείμενό τους για την Ευρώπη, ασπάζεται η ΔΗΜΑΡ, επισημαίνοντας όμως ότι ενώ αυτές εκφράζουν την Κεντροαριστερά, δεν αγγίζουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο και παρατηρώντας απουσία κριτικής στις κυρίαρχες σήμερα πολιτικές.

Επιχειρεί έτσι εμμέσως ένα ρήγμα στην «Ελιά», πριν ακόμα αυτή συγκροτηθεί…

«Το κείμενο των 58 για την Ευρώπη έχει ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία. Κυρίως την κριτική προς τις ασκούμενες πολιτικές και τη Γερμανική Χριστιανοδημοκρατία. Δυστυχώς όμως ισχύει η παροιμία «στου κουφού τη πόρτα… όσο θέλεις βρόντα!», είπε ο Θόδωρος Μαργαρίτης, σημειώνοντας ότι οι εκτιμήσεις αυτές δεν αγγίζουν τον κ. Βενιζέλο ο οποίος κινείται σε μια κατεύθυνση στρατηγικής συνεργασίας με την ΝΔ και τη κεντροδεξιά.

«Αυτό προκύπτει από την απουσία οποιασδήποτε διαφοροποίησης και κριτικής προς τις κυρίαρχες πολιτικές. Πρόκειται για επιλογές που παγιδεύουν και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ στα κεντροδεξιά σενάρια», συνέχισε, τονίζοντας πως η ΔΗΜΑΡ από την πλευρά της εργάζεται ακριβώς για τη διαμόρφωση ενός προοδευτικού πόλου οριοθετημένου τόσο από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική και τη ΝΔ όσο και από τον αριστερό λαϊκισμό...

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Πηγή: real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών