Μεντβέντεφ: Η Ρωσία αμφισβητεί τη νομιμότητα των νέων Αρχών στην Ουκρανία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Μεντβέντεφ: Η Ρωσία αμφισβητεί τη νομιμότητα των νέων Αρχών στην Ουκρανία

15:19 | 24/2/14
Τη σκληρότερη έως τώρα τοποθέτηση της Ρωσίας όσον αφορά τις εξελίξεις στην Ουκρανία πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέτνεφ, σημειώνοντας πως η Μόσχα έχει «μεγάλες αμφιβολίες» για τη νομιμότητα των νέων Αρχών στο Κίεβο, όπως μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Μεντβέτνεφ σημείωσε πως οι νέες Αρχές «ήλθαν στην εξουσία με ένοπλη στάση», προσθέτοντας πως η αναγνώρισή τους από ορισμένα κράτη συνιστά μία «παρέκκλιση».

«Δεν καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει εκεί. Υπάρχει μία πραγματική απειλή για τα συμφέροντά μας και τις ζωές των πολιτών μας εκεί», σημείωσε ο ρώσος πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, το μεταβατικό υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, που ελέγχεται πλέον από σύμμαχο της Γιούλια Τιμοσένκο, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του φιλορώσου προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς, ο οποίος αποπέμφθηκε με ψήφο της Βουλής, ενέργεια που δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Ο κ. Γιανούκοβιτς κατηγορείται για τη «μαζική δολοφονία ειρηνικών διαδηλωτών». Η θέση του αγνοείται, ωστόσο, σύμφωνα με το μεταβατικό υπουργείο Εσωτερικών, εθεάθη τελευταία φορά την Κυριακή στην στην Μπαλακλάβα, στη ρωσόφιλη χερσόνησο της Κριμαίας.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών