Ρωσία: Ποινές φυλάκισης σε επτά αντικυβερνητικούς διαδηλωτές | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ρωσία: Ποινές φυλάκισης σε επτά αντικυβερνητικούς διαδηλωτές

13:17 | 24/2/14
Ρωσικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα τους επτά από του οκτώ κατηγορούμενους για τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του προέδρου Πούτιν το 2012 σε ποινές φυλάκισης από δυόμισι ως τέσσερα χρόνια κρίνοντάς τους ενόχους για πρόκληση επεισοδίων και επίθεση κατά αστυνομικών.

Στην όγδοη κατηγορούμενη επιβλήθηκε ποινή με αναστολή, που σημαίνει ότι δεν θα φυλακιστεί.
Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου φώναζαν "Ντροπή" όταν έγινε γνωστή η απόφαση και κάλεσαν σε οργάνωση διαδήλωσης κοντά στο Κρεμλίνο αργότερα σήμερα.

Νωρίτερα, η ρωσική αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί φωνάζοντας "Ελευθερία" έξω από το δικαστήριο της Μόσχας.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να υποστηρίξουν τους οκτώ κατηγορούμενους της υπόθεσης "Μπολότναγια" που θεωρείται από τους επικριτές του Κρεμλίνου σύμβολο της καταστολής της αμφισβήτησης της τρίτης προεδρικής θητείας του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το δικαστήριο έκρινε την Παρασκευή ένοχους τους κατηγορούμενους για πρόκληση ταραχών και για επίθεση κατά της αστυνομίας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης της 6ης Μαΐου 2012, μία ημέρα πριν ο Πούτιν, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2000, μεταπηδήσει και πάλι στην προεδρία, έπειτα από μία ενδιάμεση πρωθυπουργική θητεία.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αρνείται ότι χρησιμοποιεί τα δικαστήρια ως όργανα άσκησης πολιτικής, τονίζει όμως ότι οι άνθρωποι που επιτίθενται κατά της αστυνομίας πρέπει να τιμωρούνται.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών