Συνάντηση Ομπάμα - Ρέντσι το Μάρτιο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Συνάντηση Ομπάμα - Ρέντσι το Μάρτιο

01:20 | 25/2/14
Με το νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι πρόκειται να συναντηθεί το Μάρτιο ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου...

Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών με πρωτοβουλία του Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος συνεχάρη τον Ματέο Ρέντσι για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Κατά διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, ο Ομπάμα εξέφρασε την υποστήριξή του στους στόχους του Ρέντσι όσον αφορά την ανάπτυξη και την αγορά εργασίας, εκφράζοντας στον ιταλό πρωθυπουργό την επιθυμία του να «συνεχιστεί η αμερικανοϊταλική συνεργασία στο Αφγανιστάν και τη Λιβύη».

Ο αμερικανός πρόεδρος εστίασε και στις συζητήσεις για τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ που "πάγωσαν" μετά την υπόθεση κατασκοπείας από τις ΗΠΑ, αλλά και την αμερικανοευρωπαϊκή συνεργασία όσον αφορά την άμυνα και την ασφάλεια.

Σημειώνεται ότι ο νέος ιταλός πρωθυπουργός δηλώνει θιασώτης του Μπαράκ Ομπάμα και των μεταρρυθμιστικών του προσπαθειών, ενώ οι δυο άνδρες είχαν γνωριστεί κατά τα ταξίδια του Ματέο Ρέντσι στις ΗΠΑ, όπου παρέστη σε συνέδρια του Δημοκρατικού κόμματος.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών