Ταϊλάνδη: 11 εργάτες νεκροί από κατάρρευση νοσοκομείου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ταϊλάνδη: 11 εργάτες νεκροί από κατάρρευση νοσοκομείου

14:31 | 25/2/14
Τουλάχιστον 11 εργάτες έχασαν τη ζωή τους και 18 τραυματίστηκαν την Τρίτη στην Ταϊλάνδη όταν υπό ανέγερση νοσοκομείο κατέρρευσε, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία εκφράζοντας φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται ορισμένοι από τους τραυματίες.

«Οι εργάτες είχαν διάλειμμα και έτρωγαν την ώρα που ένας όροφος τους καταπλάκωσε», υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Συνεργεία διάσωσης διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων που μπορεί να έχουν παγιδευτεί κάτω από τα χαλάσματα στο εργοτάξιο, στην περιοχή Μπανγκ Πλι, της επαρχίας Σανούτ Πρακάν, 20 χλμ. από το αεροδρόμιο Σουβαρναμπούμι της Μπανγκόκ.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν επικρίνει τα κενά στους κανονισμούς ασφαλείας και τις συνθήκες εργασίας στην Ταϊλάνδη, κυρίως όσον αφορά τους μετανάστες από τις γειτονικές χώρες του Λάος, της Καμπότζης και της Μιανμάρ, που αποτελούν σχεδόν το 5% του εργατικού δυναμικού της χώρας.

Πολλοί μεταξύ αυτών δουλεύουν σε χαμηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας σε εργοστάσια, στον τομέα των κατασκευών, σε ξεχαρβαλωμένα αλιευτικά σκάφη.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών