Λαβρόφ: Στόχος μας στην Ουκρανία η προστασία ρώσων πολιτών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Λαβρόφ: Στόχος μας στην Ουκρανία η προστασία ρώσων πολιτών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων

13:16 | 3/3/14
Απάντηση στις επικρίσεις της Δύσης όσον αφορά τις ενέργειες της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανία έδωσε πριν από λίγη ώρα από τη Γενεύη ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σημειώνοντας πως στόχος της Μόσχας είναι να προστατεύσει τους ρώσους πολίτες και να προασπίσει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο κ. Λαβρόφ άφησε να εννοηθεί ότι ακραία εθνικιστικά στοιχεία με αντισημιτικές τάσεις είναι υπεύθυνα για πολλά από τα προβλήματα στην Ουκρανία, καθιστώντας απαραίτητη την επέμβαση της Μόσχας, προκειμένου να προστατευθούν οι ρώσοι πολίτες.

Πρόσθεσε πως ορισμένες πόλεις της Ουκρανίας βρίσκονται υπό των έλεγχο ακραίων στοιχείων.

Τέλος, ο κ. Λαβρόφ κάλεσε τη Δύση να σταματήσει να βλέπει την κατάσταση στην Ουκρανία υπό το πρίσμα γεωπολιτικών υπολογισμών και να σκεφτεί πρωτίστως τον ουκρανικό λαό.

Σημειώνεται πως νωρίτερα το ρωσικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε πως ο κ. Λαβόφ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κινέζο ομόλογό του, με τη Μόσχα να ανακοινώνει πως η Κίνα βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό «σε συμφωνία» με την Ρωσία όσον αφορά την κατάσταση στην Ουκρανία.

Εν τω μεταξύ, σκληρό μήνυμα προς τη Ρωσία απέστειλε ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσένιουκ, καθιστώντας σαφές πως το Κίεβο δεν πρόκειται να παραδώσει ποτέ σε κανέναν τη χερσόνησο της Κριμαίας, που έχει ουσιαστικά καταληφθεί από ρωσικά στρατεύματα.

Στο οικονομικό μέτωπο, ο ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ ανέφερε ότι η Μόσχα θα αποφασίσει μέχρι το τέλος της ημέρας αν θα παράσχει οικονομική βοήθεια στην Κριμαία.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών