Μπορεί η επιστήμη να σταματήσει τους καρχαρίες να επιτίθενται στους ανθρώπους; | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μπορεί η επιστήμη να σταματήσει τους καρχαρίες να επιτίθενται στους ανθρώπους;

13:31 | 31/3/14
Οι καρχαρίες διασχίζουν τις θάλασσες πάνω από 400 εκατ. χρόνια και έχουν κατηγορηθεί για τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων. Είναι όμως η εξόντωσή τους η λύση;

Οι επιστήμονες νευροβιολόγοι από το πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας (UWA) ισχυρίζονται ότι περισσότεροι είναι οι θάνατοι παγκοσμίως από τσιμπήματα σφήκας, τροχαία δυστυχήματα και κεραυνούς παρά από καρχαρίες.

Στο ερώτημα πόσες πιθανότητες έχει ένας δύτης ή ένας σέρφερ να συναντηθεί κάποια στιγμή με έναν καρχαρία, ο νευροβιολόγος και επικεφαλής των μελετών για τους καρχαρίες, καθηγητής Shaun Collin, απαντά, ελάχιστες!

O δόκτωρ Collin δηλώνει ότι ο αριθμός των καρχαριών μειώνεται δραματικά και το ένα τέταρτο αυτών δεν θα υπάρχει τα επόμενα χρόνια αν συνεχιστεί η εξόντωσή τους ειδικότερα σε χώρες της Ασίας, όπου οι ψαράδες τους σκοτώνουν αφού η σούπα από τα πτερύγια τους είναι ένα δημοφιλές πιάτο!

Ο καθηγητής Collin δήλωσε στο πρόγραμμα Discovery του BBC ότι ο ίδιος και η ομάδα του μελετώντας επί σειρά ετών τον εγκέφαλο και τις αισθήσεις του καρχαρία προσπαθούν να κατασκευάσουν κάτι που θα τους απωθεί από το να πλησιάζουν τους ανθρώπους, χωρίς όμως να είναι θανατηφόρο για τους ίδιους.

Η λύση μάλλον βρέθηκε στην κατασκευή μιας στολής δύτη η οποία θα κάνει όποιον τη φορά να μοιάζει με τα ασπρόμαυρα «κλιμακωτά» και δηλητηριώδη φίδια της θάλασσας τα οποία έχει παρατηρηθεί ότι οι καρχαρίες τα αποφεύγουν, όπως επίσης και σε μια ειδική στολή δύτη με γαλάζιο χρώμα που θα λειτουργεί ως καμουφλάζ μέσα στο βυθό. Έτσι, όπως εξηγεί ο καθηγητής Collin, οι άνθρωποι θα προστατεύονται αλλά και οι καρχαρίες θα πάψουν να απειλούνται με αφανισμό!

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών