Οι 17 μέρες που κρίνουν τη ζωή του Όσκαρ Πιστόριους | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Οι 17 μέρες που κρίνουν τη ζωή του Όσκαρ Πιστόριους

11:37 | 3/3/14
Ενώπιον των δικαστικών Αρχών στην Πραιτόρια της Νότιου Αφρικής βρίσκεται αυτή την ώρα ο παρα-ολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους, για το θάνατο της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ, στις 14 Φεβρουαρίου 2013...

Προσήλθε στο δικαστήριο υπό το βλέμμα της μητέρας της Στέενκαμπ και περικυκλωμένος από φωτογράφους και δημοσιογράφους.

Ο Πιστόριους αναμένεται να δηλώσει αθώος, παραδεχόμενος μεν ότι πυροβόλησε και σκότωσε την Στέενκαμπ, πίσω από την κλειστή πόρτα του μπάνιου, αλλά υποστηρίζοντας πως πανικοβλήθηκε, νομίζοντας πως επρόκειτο για διαρρήκτη.

Στον αντίποδα, η κατηγορούσα Αρχή θα επιχειρήσει να αποδείξει πως ο Πιστόριους δολοφόνησε εσκεμμένα την 29χρονη σύντροφό του, μετά από διαπληκτισμό που είχε το ζευγάρι νωρίτερα εκείνο το βράδυ.

Εάν οι εισαγγελείς κατορθώσουν να πείσουν το δικαστήριο πως πρόκειται για δολοφονία, τότε ο Πιστόριους κινδυνεύει να υποστεί μέχρι και ποινή ισόβιας κάθειρξης, οπότε θα εκτίσει τουλάχιστον 25 έτη στη φυλακή.

Αντίθετα, αν οι συνήγοροί του κατορθώσουν να πείσουν την έδρα πως πρόκειται για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας, τότε το δικαστήριο μπορεί να τιμωρήσει τον Πιστόριους σε οτιδήποτε από κάθειρξη 15 ετών έως και ένα απλό χρηματικό πρόστιμο.

Η δίκη θα ολοκληρωθεί στις 20 Μαρτίου.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών