Βρετανία: Νέα έρευνα για τους 96 νεκρούς του Χίλσμπορο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Βρετανία: Νέα έρευνα για τους 96 νεκρούς του Χίλσμπορο

14:23 | 31/3/14
Η έρευνα είχε διαταχθεί τον Δεκέμβριο του 2012 όταν το Ανώτερο Δικαστήριο είχε ανατρέψει την αρχική ετυμηγορία περί δυστυχήματος...

Η ανατροπή της ετυμηγορίας είχε βασιστεί σε νέα στοιχεία που αμφισβητούσαν την ορθότητα των αντιδράσεων της αστυνομίας και της διαχείρισης του πλήθους στο γήπεδο.

Η έρευνα αναμένεται να διαρκέσει περίπου ένα χρόνο. Θα διεξαχθεί ενώπιον ενόρκων σε μια ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα, τη μεγαλύτερη στην Αγγλία, στο Γουόρινγκτον κοντά στο Λίβερπουλ.

Τα θύματα παρακολουθούσαν την αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Οι συγγενείς τους θα κληθούν να αναγνώσουν περιγραφές της ζωής και του χαρακτήρα των ανθρώπων που έχασαν.

Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν στους ενόρκους αποδείξεις σχετικά με την ασφάλεια του γηπέδου, τα μέτρα της αστυνομίας, τη διαχείριση των φιλάθλων από τους υπευθύνους του γηπέδου και την αστυνομία, καθώς και την αντίδραση των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Παράλληλα, θα προβληθούν για πρώτη φορά τηλεοπτικά πλάνα του BBC από την ημέρα της τραγωδίας.

Ταυτόχρονα με τη δικαστική έρευνα διεξάγονται δύο ανακριτικές διαδικασίες. Η πρώτη αφορά τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών και η δεύτερη, από την Ανεξάρτητη Επιτροπή Παραπόνων από την Αστυνομία, εξετάζει καταγγελίες για την αντίδραση και συμπεριφορά αστυνομικών μετά την τραγωδία.

Ο δικαστής Γκόλντρινγκ και οι ένορκοι μπορούν να καταλήξουν σε διάφορες αποφάσεις για τους 96 θανάτους, όπως θάνατο από φυσικά αίτια, από δυστύχημα, παράνομο θάνατο, ατελή ετυμηγορία ή μια «αφηγηματική ετυμηγορία» στην οποία απλώς θα περιγράφονται οι συνθήκες θανάτου.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών