Χατζηδάκης: Προσπαθούμε να ενισχύσουμε τον καταναλωτή | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Χατζηδάκης: Προσπαθούμε να ενισχύσουμε τον καταναλωτή

13:54 | 31/3/14
Στη νέα ρύθμιση για το γάλα που ψηφίστηκε στη Βουλή αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον realfm...

«Θυμάμαι από μνήμης να κάνουμε τη σύγκριση με την Ισπανία που είναι μεσογειακή χώρα με παρόμοιες κλιματολογικές συνθήκες και παρόμοια χαρακτηριστικά. Η τιμή του φρέσκου γάλακτος του λίτρου ήταν το 2013 μεσοσταθμικά 0,79 λεπτά του ευρώ, εδώ 1,28», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε:

«Όση διαφορά και να έχει ο ΦΠΑ, εδώ υπάρχει μία στρέβλωση που λειτουργεί εις βάρος του καταναλωτή διότι έχει το τρίτο ακριβότερο γάλα και τελικώς εις βάρος του αγελαδοτρόφου και της ελληνικής βιομηχανίας διότι υπάρχει ένας εφησυχασμός και φθίνει και ο ένας τομέας και ο άλλος τομέας».

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε με αυτή τη ρύθμιση», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, «ήταν να ενισχύσουμε ευθέως με το ελληνικό σήμα και με το γάλα ημέρας την ελληνική βιομηχανία και ιδιαιτέρως την τοπική συνεταιριστική βιομηχανία, αλλά και με την απελευθέρωση του συστήματος να ενισχύσουμε επίσης τον καταναλωτή».


Ακούστε αναλυτικά τι δήλωσε στον realfm:


Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών