Στο τραπέζι η μείωση των φόρων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Στο τραπέζι η μείωση των φόρων

09:41 | 15/4/14
Μετά το κοινωνικό μέρισμα και την αποκατάσταση των αδικιών το οικονομικό επιτελείο βάζει πλώρη και για την μείωση των φορολογικών συντελεστών...

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και η υπερκάλυψη στον στόχο των εσόδων μπορεί να οδηγήσουν σε μείωση των φορολογικών συντελεστών. Ωστόσο, μια τέτοια συζήτηση, μπορεί να γίνει όταν επανέλθει η Τρόικα στην Αθήνα για τη νέα αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Πρώτος στόχος είναι η μείωση του φόρου εισοδήματος σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, με τελικό στόχο το 15%, ενώ θα υπάρξει και σταδιακή μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων.

Μετά τον συμψηφισμό του ΦΠΑ μεταξύ δημοσίου από και προς τους ιδιώτες, αλλά και μεταξύ των ιδιωτών, η κυβέρνηση προχωρά με σταθερά και προσεκτικά βήματα στην υλοποίηση των επόμενων στόχων, προκειμένου τα θετικά αποτελέσματα να φανούν και στην πραγματική οικονομία.

Άλλωστε και τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δείχνουν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι σαφώς μεγαλύτερο σε σχέση με εκείνο που αναφέρεται στον προϋπολογισμό.

Νωρίτερα από ότι είχε προγραμματισθεί και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου, θα δοθεί η προκαταβολή των οικογενειακών επιδομάτων, για το πρώτο τρίμηνο του 2014 σε 669.702 δικαιούχους, που ήδη εισέπραξαν τα επιδόματα του 2013.

«Η καλή εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού συνεχίζεται. Η Ελλάδα υπερκαλύπτει τους δημοσιονομικούς της στόχους, για 3η συνεχόμενη χρονιά. Επιτυγχάνει, πρωτογενή πλεονάσματα, για 2η συνεχόμενη χρονιά. Πρωτογενή πλεονάσματα που ξεκίνησαν το 2013, νωρίτερα από τις εκτιμήσεις, υψηλότερα από τις προβλέψεις, σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς Στατιστικούς Κανόνες και το Πρόγραμμα» είπε χαρακτηριστικά ο Χρ. Σταϊκούρας.

Ο Γ. Στουρνάρας μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη των εταίρων στην χώρα μας. «Οι πρόσφατες εξελίξεις είναι δηλωτικές της εμπιστοσύνης των εταίρων μας, των διεθνών επενδυτών και των αγορών κεφαλαίου και χρήματος», είπε, εξηγώντας ότι η σταδιακή ανάκτηση της δημοσιονομικής αυτάρκειας θα επιτρέψει στην χώρα να καθορίζει με μεγαλύτερη αυτονομία το νέο αναπτυξιακό πρότυπο που βασίζεται στην εξωστρέφεια, την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία.

Στο οικονομικό επιτελείο περιμένουν τα επίσημα αποτελέσματα της Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα 23 Απριλίου και βέβαια την συνεδρίαση του Eurogrοup στις 5 Μαΐου όπου εκεί για πρώτη φορά ο Γ. Στουρνάρας θα θέσει το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Επίσης, ο Γ. Στουρνάρας δήλωσε βέβαιος ότι θα παραμείνει στο υπουργείο Οικονομικών απαντώντας με αυτό τον τρόπο στα σενάρια που τον θέλουν να μετακομίζει στην Τράπεζα της Ελλάδος. 

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών