Βρέφος 6 μηνών το τελευταίο θύμα του Εγκέλαδου στη Χιλή | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Βρέφος 6 μηνών το τελευταίο θύμα του Εγκέλαδου στη Χιλή

11:09 | 5/4/14
Βρέφος μόλις 6 ημερών είναι το τελευταίο θύμα του Εγκέλαδου που έπληξε την περασμένη Τρίτη τη Χιλή, ανεβάζοντας τον επίσημο αριθμό των νεκρών στους επτά...

Το μωρό πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια, καθώς αυτό και η μητέρα του αναγκάστηκαν να περάσουν αρκετές ημέρες στην ύπαιθρο, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Associated Press.

Σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω του σεισμού 8,2 βαθμών που συγκλόνισε τη Χιλή την περασμένη Τρίτη.

Η λατινοαμερικανική χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς οι μετασεισμοί που ακολούθησαν έχουν προκαλέσει κατολισθήσεις, διακοπές στην ηλεκτροδότηση και σοβαρές ζημιές σε κτήρια και εγκαταστάσεις.

Η παροχή βασικών υπηρεσιών έχει αποκατασταθεί σε αρκετές πόλεις, ωστόσο ορισμένοι θύλακες, κυρίως φτωχικές περιοχές και παραγκουπόλεις, παραμένουν χωρίς νερό ή ηλεκτρικό ρεύμα.

Παράλληλα, η χιλιανή κυβέρνηση κήρυξε τις σεισμόπληκτες ζώνες σε τρίμηνο συναγερμό υγείας, κίνηση που παρέχει περισσότερα κεφάλαια σε τοπικούς αξιωματούχους προκειμένου να αποφευχθεί η διάδοση ασθενειών λόγω υπερσυγκέντρωσης απορριμμάτων ή μολυσμένου νερού.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών