Κινδυνεύει σημαντικότατη παραλία ωοτοκίας για τις καρέτα-καρέτα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κινδυνεύει σημαντικότατη παραλία ωοτοκίας για τις καρέτα-καρέτα

21:47 | 6/5/14
«Φωνάζουν» 11 περιβαλλοντικές οργανώσεις - Σε λίγες ημέρες λήγει η αναστολή δόμησης που είχε επισβληθεί πέρισυ για την προστασία τμήματος του βιοτόπου..

Ο κυπαρισσιακός κόλπος είναι η δεύτερη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας για τις θαλάσσιες χελώνες Caretta Caretta, ενώ την ίδια στιγμή έντεκα περιβαλλοντικές οργανώσεις κρούουν των κώδωνα του κινδύνου.

Όπως επισημαίνουν σε επιστολή τους προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, παρά το γεγονός ότι η χώρα μας παραπέμπεται στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επειδή δεν έχει εξασφαλίσει επαρκώς την προστασία τού απειλούμενου είδους στην περιοχή, οι ελληνικές αρχές επιδεικνύουν και πάλι ολιγωρία.

«Ενώ κατά την περίοδο ωοτοκίας του 2013 παρουσιάστηκαν έντονα προβλήματα, τα οποία επανειλημμένως καταγγέλθηκαν στην πολιτική ηγεσία και τις υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ, ουδέν μέτρο έχει ληφθεί για την άμεση αντιμετώπιση των οχλήσεων», αναφέρουν.

Τονίζουν δε ότι σε λίγες ημέρες λήγει η αναστολή δόμησης που είχε επισβληθεί πέρισυ για την προστασία τμήματος του βιοτόπου, ενώ η εκπόνηση Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης και σχεδίου προεδρικού διατάγματος αγνοείται.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών