Κρεμλίνο: «Σεβόμαστε» τις λαϊκές επιλογές σε Ντόνετσκ και Λουχάνσκ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κρεμλίνο: «Σεβόμαστε» τις λαϊκές επιλογές σε Ντόνετσκ και Λουχάνσκ

11:58 | 12/5/14
Η Ρωσία «σέβεται την επιλογή των πληθυσμών» στα αυτονομιστικά δημοψηφίσματα στις επαρχίες Ντόνετσκ και Λουχάνσκ στη ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας το Κρεμλίνο.

Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα πως «η εφαρμογή των αποτελεσμάτων των δημοψηφισμάτων θα προχωρήσει σε πολιτισμένες γραμμές».

Τέλος, το Κρεμλίνο σημείωσε πως θα δεχόταν κάθε προσπάθεια διαμεσολάβησης με στόχο τη θεμελίωση διαλόγου στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης κάποιας πρωτοβουλίας από την πλευρά του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε διαμηνύσει δια του εκπροσώπου του, Ντμίτρι Πεσκόφ, πως η στάση της Μόσχας θα καθοριζόταν βάσει «της δύναμης των αποτελεσμάτων» της κάλπης.

Τα έως τώρα αποτελέσματα από τα δημοψηφίσματα καταδεικνύουν συντριπτική νίκη των ρωσόφιλων, με το 89% τα ψηφίζει υπέρ της αυτονόμησης στο Ντόνετσκ, και το 95% να τάσσεται υπέρ της αυτονομίας στο Λουχάνσκ, σύμφωνα με τους φιλορώσους.

Υπό τη σκιά αυτών των εξελίξεων συνεδριάζουν αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση στην Ουκρανία να τυχόν νέες ποινές σε βάρος της Μόσχας.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση, ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως το πρώτο βήμα για την αποκλιμάκωση της κρίσης, από την ρωσική πλευρά, «είναι να μην αναγνωρίσει το αποκαλούμενο δημοψήφισμα», ενώ δεύτερο βήμα «είναι η πραγματική συμμετοχή των ανατολικών περιοχών της Ουκρανίας στις προεδρικές εκλογές».

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών