Νιγηρία: «Ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό» για να σωθούν τα 223 κορίτσια | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Νιγηρία: «Ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό» για να σωθούν τα 223 κορίτσια

15:50 | 4/5/14
Εντολή στις δυνάμεις ασφαλείας της Νιγηρίας να κάνουν «ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό» προκειμένου να απελευθερώσουν τα εκατοντάδες ανήλικα κορίτσια που απήχθησαν στα μέσα Απριλίου από ενόπλους έδωσε την Κυριακή ο πρόεδρος της αφρικανικής χώρας Γκουντλακ Τζόναθαν.

Η εντολή δόθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης του κ. Τζόναθαν με τους κορυφαίους αξιωματούχους ασφαλείας. Πρόκειται για την πρώτη παρέμβαση του προέδρου στην υπόθεση, η οποία έχει προκαλέσει κύμα διαμαρτυριών, λόγω της αδυναμίας των Αρχών να θέσουν τέλος στην κρίση.

Στα χέρια των απαγωγέων παραμένουν ακόμα 223 κορίτσια, στην πλειοψηφία τους 16 με 17 ετών, ενώ μόλις 53 συμμαθήτριές τους έχουν απελευθερωθεί, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό της νιγηριανής Αστυνομίας.

Τα κορίτσια απήχθησαν στις 14 Απριλίου, δηλαδή πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, όταν ομάδα ενόπλων εισέβαλε κατά τη διάρκεια της νύχτας στο σχολείο και τα υποχρέωσε να επιβιβαστούν σε φορτηγά.

Οι Αρχές της βόρειας πολιτείας Μπόρνο, όπου έλαβε χώρα η μαζική απαγωγή, είχαν αρχικά κάνει λόγο για πολύ μικρότερο αριθμό αγνοούμενων κοριτσιών, προκαλώντας την οργή της τοπικής κοινωνίας.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει έως τώρα την ευθύνη για την επίθεση, ωστόσο όλα τα βλέμματα πέφτουν στην ακραία ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, η οποία επιδιώκει την επιβολή της Σαρία και έχει στοχοποιήσει πολλά σχολεία.

Νιγηριανά μέσα ενημέρωσης εικάζουν πως οι κοπέλες έχουν ήδη μεταφερθεί σε γειτονικές χώρες και πολιτείες, όπου έχουν υποχρεωθεί να παντρευτούν ισλαμιστές μαχητές.

Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την αδυναμία των Αρχών να βρουν τα κορίτσια έχουν διοργανωθεί τόσο στη Νιγηρία όσο και σε άλλες χώρες, ακόμα και στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών