Ρεκόρ τουριστών για το Λονδίνο το 2013 | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ρεκόρ τουριστών για το Λονδίνο το 2013

17:49 | 8/5/14
Τον αριθμό ρεκόρ των 16 εκατομμυρίων ξένων τουριστών ξεπέρασε κατά το περασμένο έτος το Λονδίνο...

Σύμφωνα με τη βρετανική στατιστική υπηρεσία, το 2013 επισκέφθηκαν τη βρετανική πρωτεύουσα 16,8 εκατομμύρια τουρίστες, αύξηση 1,3 εκατομμυρίων σε σχέση με το 2012.

Η αύξηση ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί σε ένα χρόνο από το 1961, όταν άρχισαν να τηρούνται τα σχετικά αρχεία. Η προηγούμενη καλύτερη χρονιά σε άφιξη τουριστών ήταν το 2006 με 15,6 εκατομμύρια.

Τα στοιχεία έγιναν δεκτά με ικανοποίηση από τον δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, που απέδωσε τη δημοφιλία της πόλης στην ποικιλία που προσφέρει. «Αυτοί οι αριθμοί ρεκόρ μαρτυρούν το εξαιρετικό μίγμα πολιτισμού, τέχνης, μουσικής και αθλητισμού που βρίσκει κανείς εδώ, ενώ ακόμα περισσότερα έχουν σχεδιαστεί», ανέφερε ο κ. Τζόνσον.

Οι περισσότεροι επισκέπτες προέρχονταν κατά σειρά από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία. Συνολικά οι τουρίστες δαπάνησαν στο Λονδίνο 11,2 δισεκατομμύρια λίρες, με τα περισσότερα συνολικά να έχουν ξοδευτεί από τους Αμερικανούς.

Πάντως, τα περισσότερα κατά κεφαλή χρήματα ξόδεψαν οι επισκέπτες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και από χώρες στην κεντρική και νότια Αμερική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή. Τα χρήματα που δαπάνησαν οι τουρίστες στο Λονδίνο το 2013 ήταν διπλάσια σε σχέση με το 2003.

Η περσινή χρονιά ήταν επίσης αυτή με τους περισσότερους επισκέπτες στο Ηνωμένο Βασίλειο γενικά, καθώς ξεπέρασαν τα 32 εκατομμύρια.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών