Eπενδύσεις και λανσάρισμα νέων προϊοντων από την Αθηναϊκη Ζυθοποιία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Eπενδύσεις και λανσάρισμα νέων προϊοντων από την Αθηναϊκη Ζυθοποιία

18:00 | 19/6/14
Σε επενδύσεις αλλά και στο λανσάρισμα νέων προϊόντων εστιάζει τη στρατηγική της η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ενώ συνεχίζει την πολιτική εξαγωγών, χάρη στην οποία κατάφερε τον προηγούμενο χρόνο ν΄αυξήσει τις εξαγωγές της κατά 9%.

Ιδιαίτερα υπερήφανος δήλωσε νωρίτερα σε εκπροσώπους του Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος Ζωούλλης Μηνά, για την επιτυχία της εταιρείας να καλύψει φέτος τη συνολική παραγωγή μπίρας από κριθάρι Ελλήνων παραγωγών, δικαιώνοντας την επιλογή που έλαβε πριν από έξι χρόνια όταν ξεκίνησε η εφαρμογή του προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας, στο οποίο συμμετέχουν 3.000 παραγωγοί.

Προτεραιότητα για την εταιρεία αποτελεί η ανάπτυξη της εγχώριας κατηγορίας μπίρας και όπως δήλωσε ο κ. Ζ. Μηνάς η εταιρεία θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για επιμήκυνση της εποχικότητας. Από το 2013 έχει λανσάρει έξι νέα προϊόντα και έχει ανοίξει δύο νέες κατηγορίες κατανάλωσης. Πρόσφατα ανέλαβε την παραγωγή ενός νέου τύπου αναψυκτικού με βάση τη βύνη σε τρεις γεύσεις, υλοποιώντας επένδυση ενός εκατ. ευρώ.

Το προϊόν που προορίζεται για την παγκόσμια αγορά, εκτός από την Ελλάδα παράγεται μόνο σε Νιγηρία και Αίγυπτο. Η διοίκηση εξετάζει το ενδεχόμενο να το λανσάρει και στην εγχώρια αγορά.

Με συνολικές πωλήσεις που ανήλθαν σε 315 εκατομμύρια ευρώ, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία πέτυχε το 2013 συνολική ανάπτυξη του όγκου πωλήσεων κατά 1,8% και κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) 32,3 εκατομμυρίων ευρώ. Τα παραπάνω αποτελέσματα απεικονίζουν την αύξηση των εξαγωγών της κατά 9%, την ανάπτυξη του όγκου πωλήσεων του νερού ΙΟΛΗ κατά 43% και της μπίρας ΑΛΦΑ κατά 46%.

Την ίδια περίοδο, η εταιρεία πραγματοποίησε σημαντικές επενδύσεις 15 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της, τον εκσυγχρονισμό των μονάδων της, την αγορά και τοποθέτηση «πράσινων» παγίων και την ενίσχυση της ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Οι ζημίες, αντί κερδών, που εμφάνισε η εταιρεία στον ισολογισμό της είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής της απόφασης να επιλέξει την άμεση και άπαξ απόσβεση του κόστους που προέκυψε από τις αλλαγές που πραγματοποίησε στον τρόπο λειτουργίας της, προκειμένου να διασφαλίσει το υγιές και βιώσιμο μέλλον της στην ελληνική αγορά. Όπως ανέφερε ο κ. Ζ. Μηνά στόχος αποτελεί η υλοποίηση επενδύσεων 58 εκατ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια.

Επιπλέον, η εταιρεία εξακολουθεί να στηρίζει χιλιάδες θέσεις εργασίας, πραγματοποιώντας επιπλέον προσλήψεις τον προηγούμενο χρόνο. Ο όμιλος απασχολεί 1.150 άτομα.

Σε ότι αφορά στον τομέα της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, έγινε πρόσφατα η πρώτη και μόνη εταιρεία στη χώρα που κατέκτησε την ανώτατη, διαμαντένια διάκριση στον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης, CR Index, για τις επιδόσεις της στην κοινωνία, στην αγορά, στο περιβάλλον και απέναντι στους εργαζομένους της.

Παράλληλα, συνεχίζει να βελτιώνει σταθερά τις επιδόσεις της στη βιώσιμη ανάπτυξη και προχωρά με στρατηγική και μετρήσιμους στόχους, στηρίζει ενεργά τους εργαζομένους της, την κοινωνία και το περιβάλλον, ενώ λειτουργεί υπεύθυνα στην αγορά.

Της ΜΑΙΡΗΣ Ι.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Πηγή: real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών