Αυτή είναι η «μαϊμού» εκπρόσωπος του Πατριαρχείου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Αυτή είναι η «μαϊμού» εκπρόσωπος του Πατριαρχείου

14:03 | 3/7/14
Στη δημοσιότητα μετά από εντολή εισαγγελέα τα στοιχεία της...

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., μετά από εισαγγελική εντολή, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες 49χρονης, η οποία συνελήφθη τον περασμένο μήνα στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενη ότι διέπραξε δεκάδες απάτες σε βάρος ηλικιωμένων. Η 49χρονη προσποιούνταν την εκπρόσωπο του Πατριαρχείου ή επικαλούνταν τη δήθεν σχέση της με φιλανθρωπικά ιδρύματα και αποσπούσε χρήματα και χρυσαφικά.

Πρόκειται για την Νικολέτα Λαζαροπούλου, του Παναγιώτη, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, ληστεία, διακεκριμένη κλοπή κατ' εξακολούθηση, κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και παράνομη βία. Ήδη απολογήθηκε στις ανακριτικές Αρχές της Θεσσαλονίκης και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Έτσι θα μπορούν όσοι έχουν πέσει θύματά της να προσφύγουν στις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να διερευνηθεί η δράση της 49χρονης. Η Αστυνομία καλεί τους πολίτες που θέλουν να παράσχουν οποιαδήποτε πληροφορία για την υπόθεση να επικοινωνήσουν με το τμήμα προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης (2310-388349 και 2310-388355) ή με τα κατά τόπους τμήματα Ασφαλείας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η 49χρονη πήγαινε στα σπίτια των ηλικιωμένων θυμάτων της, υποστηρίζοντας ότι είχαν κερδίσει σε υποτιθέμενη κλήρωση 6.000 ευρώ ή μηνιαία οικονομική βοήθεια 800 ευρώ, ποσά όμως που για να τους καταβληθούν, έπρεπε προηγουμένως να της επιδείξουν χρυσαφικά που να αποδεικνύουν την πίστη τους στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Προκειμένου δε να γίνεται πειστική, παρέδιδε τηλεφωνικές ταχυδρομικές επιταγές, στις οποίες συμπλήρωνε το ποσό των 6.000 ευρώ και τον υποτιθέμενο τυχερό αριθμό.

Με τον παραπάνω τρόπο αφαιρούσε κοσμήματα και χρηματικά ποσά με τη μέθοδο της απασχόλησης ή ακόμα και με τη βία, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ζητούσε από τους ηλικιωμένους να της παραδίδουν χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, με το πρόσχημα ελέγχου τυχόν ταύτισης του σειριακού τους αριθμού, με δήθεν τυχερό αριθμό και αντί αυτών τους επέστρεφε πλαστά χαρτονομίσματα.

Μέχρι στιγμής κατηγορείται για συνολικά 37 περιπτώσεις απάτης και μίας απόπειρας, που τελέστηκαν από τον Μάρτιο του 2012 σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Κομοτηνή με «λεία» τιμαλφή αξίας περίπου 44.000 ευρώ και χρηματικά ποσά που ξεπερνούν τις 13.000 ευρώ, όπως επίσης κοσμήματα.




Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών