Κύπρος: «Παραμύθια» οι καθυστερήσεις στις έρευνες για την ΑΟΖ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Κύπρος: «Παραμύθια» οι καθυστερήσεις στις έρευνες για την ΑΟΖ

15:16 | 3/7/14
Δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή «τρέχουμε πέραν των δέκα διαδικασιών παράλληλα»,  σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει σύντομος δρόμος γι’ αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε»...

Δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση στην υλοποίηση των σχεδιασμών της Κύπρου για την αξιοποίηση του φυσικού αερίου, επανέλαβε για άλλη μια φορά σήμερα ο Κύπριος Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, χαρακτηρίζοντας τις επικρίσεις περί καθυστέρησης ως ένα «παραμύθι που επαναλαμβάνεται».

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο συνάντησης του με αμερικανούς επενδυτές που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, κυρίως στους τομείς της ενέργειας και της πληροφορικής, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι αυτή τη στιγμή «τρέχουμε πέραν των δέκα διαδικασιών παράλληλα»,  σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει σύντομος δρόμος γι’ αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε».

«Προσπαθούμε να επισπεύσουμε τις διερευνητικές γεωτρήσεις κατά μερικούς μήνες, αλλά δεν υπάρχει σύντομος δρόμος», είπε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να ακολουθήσουμε την πεπατημένη και αυτό ακριβώς πράττουμε».

Ανέφερε ότι «έχουμε ενώπιον μας αυτή τη στιγμή ένα σημαντικό στοίχημα που είναι η εξεύρεση περισσότερων αποθεμάτων φυσικού αερίου», ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να γίνει και δεν έγινε».

Ερωτηθείς κατά πόσον θεωρεί ότι εντός του 2014 ή αρχές του 2015 θα βρεθούν ικανοποιητικές ποσότητες φυσικού αερίου για να προχωρήσουν οι σχεδιασμοί για το τερματικό υγροποίησης, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι «θα έχουμε τις πρώτες ενδείξεις…

Για να έχουμε μια συνολική ένδειξη, τουλάχιστον για τα ανατολικά τεμάχια στα οποία επιχειρεί η ιταλική εταιρεία ΕΝΙ, θα πρέπει να περιμένουμε περίπου 12-18 μήνες, αλλά σίγουρα μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένουμε ότι θα έχουμε κάποιες πρώτες ενδείξεις».   

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών