Μετράει τις αντιδράσεις ο Τσίπρας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Μετράει τις αντιδράσεις ο Τσίπρας

15:50 | 3/7/14
Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους επικεφαλής των κομμάτων που καλεί να συγκεντρώσουν τις 120 υπογραφές ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας...

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους επικεφαλής των κομμάτων που καλεί να συγκεντρώσουν τις 120 υπογραφές είχε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, συνομίλησε τηλεφωνικά σε καλό κλίμα με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. Πάνο Καμμένο, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της πρότασης για δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ».

Λίγο μετά τη συνομιλία που είχαν ο Π. Καμμένος με τον Αλέξη Τσίπρα, εξεδόθη ανακοίνωση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, σύμφωνα με την οποία:

«Στις 11:00 υπήρξε επικοινωνία του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συμφωνούμε με την απαίτηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού να συνυπογράψουμε για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Παράλληλα ο Π. Καμμένος τόνισε στον Αλ. Τσίπρα ότι η μικρή ΔΕΗ αποτελεί το πρώτο βήμα για την παραχώρηση των πηγών ενέργειας που πρέπει να σταματήσει τώρα».


Θετικός ο Φ. Κουβέλης 

Με θετική διάθεση, σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΔΗΜΑΡ, αντιμετώπισε ο Φώτης Κουβέλης την πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για κοινή πρόταση διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το θέμα της μικρής ΔΕΗ.

Ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε το μεσημέρι στον κ. Κουβέλη και συνομίλησαν για περίπου 15 λεπτά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από τη ΔΗΜΑΡ, οι δύο ηγέτες διαπίστωσαν ότι υπάρχει συναντίληψη για το θέμα, με τον κ. Κουβέλη να επισημαίνει ότι η πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος δίνει τη δυνατότητα έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας, δηλαδή του ελληνικού λαού.

Επίσης, ανέφεραν ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παρατήρησε πως είναι άλλο ζήτημα η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας κι άλλο θέμα η διάσπαση και πώληση υποδομών της επιχείρησης.

Ο κ. Κουβέλης ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα ότι η τελική απόφαση της ΔΗΜΑΡ θα ληφθεί στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής με την ΚΟ του κόμματος, την προσεχή Δευτέρα.

Οι κκ Κουβέλης και Τσίπρας, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, συμφώνησαν, να γίνει τις επόμενες μέρες συνάντηση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των δύο κομμάτων για να συζητήσουν επί των απαραίτητων κοινοβουλευτικών διαδικασιών.


Τι απαντούν οι ανεξάρτητοι βουλευτές

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον επικεφαλής της ομάδας των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών Πάρι Μουτσινά, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κ. Μουτσινάς έχει μιλήσει και έχει τη σύμφωνη γνώμη των 5 ανεξάρτητων βουλευτών που συμμετέχουν στο Γ' Θερινό Τμήμα της Βουλής, καθώς και την πλειοψηφία των υπολοίπων, όπως φέρεται να είπε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.


«Όχι» του ΚΚΕ 

Το ΚΚΕ είναι κατηγορηματικά αντίθετο με τη διενέργεια δημοψηφίσματος, αποκλειστικά, με το περιεχόμενο που θέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετικά με τη «μικρή ΔΕΗ».

Αυτό τόνισε ο γ.γ. του κόμματος, Δ. Κουτσούμπας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.


Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου του Περισσού ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε: 

«Το ΚΚΕ υποστηρίζει ως βασικό περιεχόμενο, τόσο του δημοψηφίσματος, όσο και της πάλης του λαϊκού κινήματος, την κατάργηση όλων των νόμων που έχουν ψηφιστεί σύμφωνα με το κοινοτικό πλαίσιο για την απελευθέρωση της ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, συμπεριλαμβανομένου και αυτού για τη "μικρή ΔΕΗ"».

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης
Πηγή: real.gr


Διαβάστε τα άρθρα
Βίτσας: Η κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι και στο θέμα του αιγιαλού
Παπαδημούλης: Συμπαράταξη για να μην περάσει η καταστροφή της ΔΕΗ

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών