Κυβέρνηση : Σφοδρή κόντρα «εκσυγχρονιστών» - «λαϊκών» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κυβέρνηση : Σφοδρή κόντρα «εκσυγχρονιστών» - «λαϊκών»

09:53 | 16/7/14
Κορυφή του παγόβουνου αποτελεί η δημόσια αντιπαράθεση δυο κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης, του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αργύρη Ντινόπουλου, μέσω του realfm  για τις απολύσεις.

Στο εσωτερικό της κυβέρνησης διεξάγεται ένας σκληρός αγώνας μεταξύ των υπουργών που εκτιμούν ότι πρέπει να εφαρμοστεί το πρόγραμμα, ως προϋπόθεση δημιουργίας καλύτερων συνθηκών για τη διαπραγμάτευση για το χρέος και των υπουργών της «λαϊκής δεξιάς» που τοποθετήθηκαν τελευταία στην κυβέρνηση.

Η αντιπαράθεση αυτή έγινε πολύ πιο έντονη μετά την ήττα των κομμάτων της συγκυβέρνησης στις ευρωεκλογές και τον ανασχηματισμό, με την προώθηση στελεχών της «λαϊκής δεξιάς» στην κυβέρνηση.

Τα στελέχη αυτά επιδιώκουν να συνεχίσουν από τις υπουργικές καρέκλες την πολιτική που τους έφερε στην κυβέρνηση για να επιβάλλουν ως επίσημες πλέον θέσεις τις διαφοροποιήσεις που είχαν στα βουλευτικά έδρανα.

Το πρόβλημα επιτείνεται από δυο ακόμα παράγοντες:

Πρώτον, από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει καταλήξει, όπως όλα δείχνουν, σε ολοκληρωμένη στρατηγική αντιμετώπισης της τρόικας, ούτε στο χρόνο των εκλογών, από τη στιγμή που υπάρχει και ο απρόβλεπτος παράγοντας της προεδρικής εκλογής.

Δεύτερον, από το γεγονός ότι ο νέος «τσάρος» της οικονομίας Γκίκας Χαρδούβελης δεν έχει κατορθώσει ακόμη να ολοκληρώσει την «περπατησιά» του, να καθοδηγήσει και να επιβληθεί των υπολοίπων υπουργών.

Το σταυρόλεξο καθίσταται περισσότερο δύσκολο από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ «φοβούμενο» τις εκλογές, κρατά όλο και περισσότερο αποστάσεις-έστω και σε επιμέρους θέματα-από το Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη αντιπαράθεση στην κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό ήταν η κόντρα Κυριάκου Μητσοτάκη-Ανδρέα Λοβέρδου, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να δείχνει την πόρτα της εξόδου σε όσους υπουργούς επενδύουν στην αντιμνημονιακή ρητορεία.

Ούτε τυχαίο είναι ότι μετά τη συμφωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με την τρόικα για την υλοποίηση του προγράμματος των απολύσεων εκτός από τον Αργύρη Ντινόπουλο διαφώνησε και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο «πράσινος» υπουργός διεμήνυσε από το βήμα της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλωστε, μάλλον με δυσκολία κρύβει ότι με την εκσυγχρονιστική πλατφόρμα σταθεροποιεί τις ηγετικές του βλέψεις για το μέλλον…

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης
Πηγή: real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών