Κυβέρνηση: Θα περάσει το Ν/Σ με ανοιχτή την ΔΕΗ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Κυβέρνηση: Θα περάσει το Ν/Σ με ανοιχτή την ΔΕΗ

09:38 | 2/7/14
Αποφασισμένη να συγκρουστεί με τα συνδικάτα της ΔΕΗ εμφανίζεται η κυβέρνηση...

Ο πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει στους συνεργάτες του πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω, τονίζοντας πως οι συνδικαλιστές δεν θα αποφασίζουν για τα σχέδια των ιδιωτικοποιήσεων.

Ήδη τόσο η κυβερνητική εκπρόσωπος Σ. Βούλτεψη όσο και ο Γραμματέας της ΝΔ Α. Παπαμιμίκος άφησαν ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο της επίταξης σε περίπτωση που υπάρξουν μπλακ άουτ ή καταλήψεις κτιρίων της ΔΕΗ.

Επί ποδός βρίσκονται από σήμερα και οι αστυνομικές αρχές στην Πτολεμαΐδα και την Κοζάνη προκειμένου να αποτρέψουν το κλείσιμο των μονάδων.

Παράλληλα η κυβέρνηση αναμένεται να εξαπολύσει επίθεση και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, χωρίς – όπως λένε στο Μαξίμου – να σκέφτονται το εθνικό συμφέρον, αφού οι διακοπές ρεύματος θα γίνουν σε μια περίοδο που την χώρα επισκέπτονται εκατομμύρια τουρίστες.

Συνομιλητές του Α. Σαμαρά σημειώνουν πως οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν, ειδικά τώρα που η Ελλάδα βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην έξοδο από την κρίση και εκτιμούν πως το επίμαχο νομοσχέδιο θα περάσει χωρίς «διαρροές» από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης με την ΔΕΗ σε λειτουργία.

Φόβοι για «πράσινη» αποχή

Ωστόσο σε Μαξίμου και ΝΔ βλέπουν ότι υπάρχει «απροθυμία» κυρίως από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – εκτός από τον εκπρόσωπο του κόμματος - να στηρίξουν την ιδιωτικοποίηση της «μικρής ΔΕΗ».

Παράλληλα στο στρατόπεδο του κυβερνητικού εταίρου, κυριαρχεί η εσωστρέφεια, με τελευταίο επεισόδιο τα όσα είπαν σε διαφορετικές συνεντεύξεις Βενιζέλος – Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr ο Ευ. Βενιζέλος στην συνάντηση που είχε την Δευτέρα στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν «διαρροές» από την κοινοβουλευτική ομάδα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά όπως υπενθυμίζουν κυβερνητική στελέχη και άλλες φορές στο παρελθόν είχε δεσμευτεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αλλά το αποτέλεσμα την ώρα της ψηφοφορίας ήταν διαφορετικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Α΄ θερινό τμήμα μετέχουν βουλευτές όπως οι Μ. Κασσής και Θ. Μωραίτης οι οποίοι είχαν αντιδράσει για διάφορα νομοσχέδια της κυβέρνησης.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της βουλής και αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στην ολομέλεια στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Πηγή: real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών