Μήνυμα Βαρβιτσιώτη στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μήνυμα Βαρβιτσιώτη στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος

20:27 | 14/7/14
Να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους και τη λήψη μέτρων για την προστασία του τουρισμού, καθώς και να αυξήσουν την ετοιμότητά τους με σκοπό τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες και τους τουρίστες, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους κατά την περίοδο του καλοκαιριού, ζητά από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, με μήνυμά του για τη θερινή περίοδο, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Στόχος μας είναι», τονίζει, «το φετινό καλοκαίρι να κυλήσει με τα λιγότερα κατά το δυνατόν προβλήματα για όσους κάνουν χρήση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, των υπηρεσιών κρουαζιέρας και του γιότινγκ, αλλά και όλων όσοι θέλουν να απολαύσουν τη θάλασσα μας, ώστε να προστατεύσουμε με τον καλύτερο τρόπο το ρεκόρ αφίξεων τουριστών που σημειώνεται στη χώρα μας. Τα μηνύματα που δεχόμαστε από την αγορά είναι θετικά, καθώς η κίνηση είναι αυξημένη και θέλουμε η τάση αυτή να συνεχιστεί και να κορυφωθεί τους προσεχείς μήνες, με ασφάλεια και ομαλότητα».

«Αναμφίβολα γι’ αυτή την περίοδο», συνεχίζει ο κ. Βαρβιτσιώτης, «θα είσαστε οι "πρεσβευτές" της χώρας στη θάλασσα, τις παραλίες και τα λιμάνια μας, και προσδοκώ από εσάς, με τη συμπεριφορά σας και το έργο σας, να σταθείτε αντάξιοι των μεγάλων ευθυνών σας. Η εμφάνιση σας οφείλει να είναι κόσμια και η διάθεση σας για την καθοδήγηση των φιλοξενούμενων της χώρας μας στον χώρο ευθύνης σας ανάλογη με το πνεύμα της φιλοξενίας που διακατέχει την πατρίδα μας».

Τέλος, ο υπουργός Ναυτιλίας επισημαίνει: «Η αντιμετώπιση του φαινομένου της "άγρας" πελατών σε χώρους μεγάλης συγκέντρωσης τουριστών, που παρουσιάζει έξαρση κατά τη θερινή περίοδο, καθώς και η καταπολέμηση του παραεμπορίου σε λιμάνια και παραλίες παραμένουν ανάμεσα στις υψηλές προτεραιότητές μας. Τέτοιου είδους έκνομες δραστηριότητες, δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές με κανέναν τρόπο, αφού εκτός των άλλων, προκαλούν υποβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, σε μία περίοδο που τα έσοδα του τουρισμού για την Εθνική μας Οικονομία, είναι ζωτικά.

»Φαινόμενα, που παρατηρούνται σε τουριστικές περιοχές, παρότρυνσης και παρενόχλησης τουριστών που καταφθάνουν σε μια περιοχή, προκειμένου αυτοί να δεχθούν ταξιδιωτική, μεταφορική ή άλλη υπηρεσία εστίασης, διαμονής ή ψυχαγωγίας, ζημιώνουν την εικόνα της χώρας μας και πρέπει να εκλείψουν».

«Είμαι σίγουρος ότι παρά το φόρτο εργασίας σας και των σύνθετων προβλημάτων, όπως αυτό της πίεσης από την παράνομη μετανάστευση, που καλείστε καθημερινά να διαχειριστείτε, ότι θα δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό, όπως κάνετε πάντοτε, για να προστατέψετε την τουριστική εικόνα της πατρίδας μας» καταλήγει ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών