Πολιτική «εξόρμηση» ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Πολιτική «εξόρμηση» ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

08:12 | 1/7/14
Τον τρόπο αντιμετώπισης του κόμματος σε κοινοβουλευτικό επίπεδο σε μία σειρά από προαπαιτούμενα που αναμένεται να έρθουν το επόμενο διάστημα στη Βουλή αναμένεται να εξετάσει σήμερα η ΚΟ του κόμματος, που συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών στις δώδεκα το μεσημέρι.

Τις βασικές θέσεις του κόμματος αναμένεται να αναπτύξει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι εισηγητές του ΣΥΡΙΖΑ ανά νομοσχέδιο, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάντως να έχει δώσει ένα πρώτο δείγμα γραφής από την αντιμετώπιση των επικείμενων ρυθμίσεων για τη «μικρή ΔΕΗ» και το «παλλαϊκό μέτωπο» που επιχειρεί να συγκροτήσει εναντίον τους.

Εν τω μεταξύ στην Πολιτική Γραμματεία που συνεδρίασε χθες αποφασίστηκε ότι η πολιτική εξόρμηση του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη περίοδο θα έχει δύο φάσεις:

-Αφενός, το πώς θα εξελιχθούν ακριβώς τα διάφορα μέτωπα που θα επιχειρήσει, από την «μικρή ΔΕΗ», ως τους αιγιαλούς ,το ασφαλιστικό κ.ο.κ.

-Αφετέρου, το πρόγραμμα, η επικαιροποίησή του και οι πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες προς την τελική παρουσίασή του.

Η πρωτοβουλία του κόμματος για τη ΔΕΗ την προηγούμενη εβδομάδα στο ΤΙΤΑΝΙΑ κρίθηκε πετυχημένη, με το κόμμα να εξετάζει τώρα πώς θα αναπτυχθεί σε διάφορες περιοχές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση από την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, ως τη Δυτική Θράκη, την Άρτα, την Πτολεμαΐδα, το Αμύνταιο κ.ο.κ., με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μην αποκλείεται να επισκεφθεί το επόμενο διάστημα τέτοιες περιοχές στην περιφέρεια.

Από την πλευρά των στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας πάντως, που συμφωνούν απολύτως με τη συγκρότηση τέτοιων μετώπων, διατυπώθηκαν και ενστάσεις για την εκδήλωση στο ΤΙΤΑΝΙΑ, με κάποιους να υποστηρίζουν πως «δεν ήταν και η καλύτερη εικόνα να εμφανιζόμαστε με πρόσωπα που έχουν ευθύνη για την εξέλιξη στη ΔΕΗ»...

Σε κάθε περίπτωση, στη χθεσινή συνεδρίαση το όλον κόμμα τέθηκε σε επιφυλακή ως τον Σεπτέμβριο, καθώς το πρώτο ορόσημο στο χρονοδιάγραμμά του για το επόμενο διάστημα τοποθετείται στη ΔΕΘ.

Στο μεταξύ, θα έχουν αναπτυχθεί τα μέτωπα για όλα τα κρίσιμα θέματα που θα ανακύψουν το καλοκαίρι, ενώ εκτιμάται ότι θα έχουν γίνει και οι απαιτούμενες συζητήσεις στα όργανα του κόμματος για το πρόγραμμα.

Επί τάπητος και ο «μεγάλος συνασπισμός»

Από τη συνεδρίαση δεν έλειψε και το ζήτημα του «μεγάλου συνασπισμού» που προκάλεσε πολλές συζητήσεις καθʼ όλη τη διάρκεια της ημέρας χθες στον ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο των σχετικών δηλώσεων του Δημήτρη Αβραμόπουλου στη Realnews της Κυριακής, αλλά και άλλων στελεχών της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, αποφασίστηκε η απάντηση να δίνεται κατηγορηματικά και να αποκλείει κάθε δυνατότητα συγκυβέρνησης με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Ενδεικτικό προς αυτή την κατεύθυνση είναι και το «τιτίβισμα» του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Παππά :

«Η πρόταση Αβραμόπουλου αφορά τα εσωτερικά της ΝΔ. Εκλογές απαραίτητες. Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αποκλείεται», έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter, επιχειρώντας να βάλει τέλος στην όλη συζήτηση.

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Πηγή: real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών