Προειδοποιήσεις για καύσωνα και καταιγίδες στη Βρετανία με απόσταση 24 ωρών | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Προειδοποιήσεις για καύσωνα και καταιγίδες στη Βρετανία με απόσταση 24 ωρών

13:48 | 17/7/14
Προειδοποίηση προς τους κατοίκους της Βρετανίας να προφυλάσσονται από σήμερα το απόγευμα και όλη την ημέρα της Παρασκευής από τον ήλιο και τη ζέστη εξέδωσε η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν θερμοκρασίες έως και 32 βαθμών Κελσίου το απόγευμα της Παρασκευής.


Η πρόγνωση σημειώνει επίσης ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας η θερμοκρασία δε θα πέσει κάτω από τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, η δεύτερη προειδοποίηση που έχει εκδώσει η Μετεωρολογική Υπηρεσία αφορά σφοδρές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας το Σάββατο, σε μια πολύ απότομη αλλαγή των καιρικών συνθηκών ακόμα και για τους συνηθισμένους Βρετανούς.

Σε Αγγλία, Σκωτία και Ουαλία προβλέπεται ότι το Σάββατο κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι καταιγίδες, οι αστραπές, το χαλάζι και οι δυνατοί άνεμοι. Υπάρχουν σε ισχύ προειδοποιήσεις για πλημμύρες σπιτιών και δρόμων και για υπερχειλίσεις ποταμών.

Όλα αυτά 24 ώρες μετά την αναμενόμενη πιο ζεστή ημέρα του χρόνου την Παρασκευή. Ο προσωρινός καύσωνας θα επηρεάσει κυρίως το Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία. Ακόμα και στις λιγότερες ζεστές περιοχές της χώρας πάντως το θερμόμετρο αναμένεται να ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι συνθήκες θα είναι δύσκολες και λόγω της υψηλής υγρασίας.

Ήδη από την αρχή της εβδομάδας οι Λονδρέζοι αναζητούν δροσιά σε πάρκα, ποτάμια και σιντριβάνια, ενώ οι πιο τυχεροί Βρετανοί κατακλύζουν τις παραλίες της χώρας ή και άλλων χωρών.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών