Νέα σενάρια για περαιτέρω διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ όσον αφορά κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Νέα σενάρια για περαιτέρω διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ όσον αφορά κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα

11:10 | 2/9/14
Έστω και υπό προϋποθέσεις και με το σταγονόμετρο, ζητούνται αλλαγές για πολιτικούς λόγους...

Νέα σενάρια για περαιτέρω διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ, όσον αφορά στα κενά και τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, λανσάρουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, εν όψει της κατάθεσης της νομοθετικής ρύθμισης με τις αλλαγές στο φόρο την Πέμπτη και την ψήφιση της την Παρασκευή, παραμονή της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η πρόθεση να υπάρξει κάποια έκπτωση στις δύο αυτές κατηγορίες είναι δεδομένη, για πολιτικούς λόγους. Οι πληροφορίες πάντως κάνουν λόγο για κριτήρια, τα οποία αν και ακόμη δεν έχουν αποφασιστεί, θα περιορίσουν σημαντικά τον αριθμό των ιδιοκτητών εάν για παράδειγμα προϋποτίθεται το ακίνητο να είναι κενό και μη ηλεκτροδοτούμενο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ώστε να περιοριστεί και η μείωση στο φόρο ελέω στενών περιθωρίων αλλαγών. Όλα αυτά εφόσον φυσικά η πραγματικότητα των αριθμών και η τρόικα επιτρέψουν τελικά την επιθυμητή διόρθωση.



Στην πραγματικότητα η διαδικασία της διασταύρωσης των στοιχείων από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, υπό την επίβλεψη της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνης Σαββαϊδου, “σκοντάφτει” στα προβλήματα καταγραφής των μη ηλεκτροδοτούμενων και εάν δεν υπήρχε η πολιτική πίεση λόγω ΔΕΘ και λόγω της προθεσμίας για καταβολή της πρώτης δόσης στις 30 Σεπτεμβρίου θα απαιτούσε πολύ περισσότερο χρόνο.

Έτσι τα σενάρια για έκπτωση 10% ή 15% είναι άγνωστο εάν τελικά θα εφαρμοστούν, αφού εκτός από την “άδεια” της τρόικας πρέπει να διασφαλιστεί και πως η μείωση δεν θα ξεπερνά τα 50 εκ ευρώ, πράγμα δύσκολο για αντικειμενικούς λόγους: Το οικονομικό επιτελείο δεν μπορεί να βασιστεί σε εκτιμήσεις, χωρίς να μπορεί να στοιχειοθετήσει το κόστος και ενδεχομένως αυτό να μην καταστεί δυνατόν.

Της Βίκυς Σαμαρά
Πηγή: news247

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών