Βήμα ταχύ μετά τη ΔΕΘ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Βήμα ταχύ μετά τη ΔΕΘ

11:30 | 9/9/14
Το χρονοδιάγραμμα μέχρι την ίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης...

Με αιχμή την κρίσιμη τελική διαπραγμάτευση με την τρόικα, το χρονοδιάγραμμα στην πορεία για την ίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης, αλλά και τις διεργασίες για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, σχεδιάζει τον βηματισμό του το ΠΑΣΟΚ.

Στη Χαριλαου Τρικούπη εκτιμούν ως θετική την παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ΔΕΘ και οτι έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα για όλο το φάσμα των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, ενω απόψε σε σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες και το επικοινωνιακό του επιτελείο, θα κάνουν έναν πρώτο απολογισμό της επίσκεψης στην Θεσσαλονίκη.

Κυρίως όμως, μετά και τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων στο Παρίσι με τους πιστωτές μας, επιδιώκουν με τις παρεμβάσεις τους, να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες και να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή "κοινωνική στροφή" μέσω διορθώσεων, απαλλαγών, μειώσεων σε μια σειρά φόρων, όπως άλλωστε εχει προαναγγελθεί τόσο απο τον πρωθυπουργό, οσο και απο τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης απο το βήμα της ΔΕΘ.



Επι τάπητος στην σύσκεψη του κ. Βενιζέλου με το επιτελείο του θα τεθεί και το χρονοδιάγραμμα ψήφισης κρίσιμων νομοσχεδίων τόσο για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, οσο και αυτο που αφορά στα οικονομικά των κομμάτων, μια συζήτηση που ξεκινά απο σήμερα.

Στο εσωκομματικό πεδίο, παραμένει σε εκκρεμότητα ο προσδιορισμός του χρόνου συνεδρίασης της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου με δεδομένο οτι - εκτός απροόπτου - το ιδρυτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης εχει προσδιοριστεί να πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα.
Μέχρι τότε, η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη θα υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία τις κόκκινες γραμμές που έχει βάλει σε μια σειρά ζητημάτων, όπως τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, καθώς και την ανάγκη αναζήτησης ενος νέου νομού που θα συνεχίσει να προστατεύει ν πρώτη κατοικία απο τους πλειστηριασμούς.

Του Γιάννη Πιτταρά
Πηγή: news247.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών