Στην αίθουσα του Κοινοβουλίου τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ - Τα καρφιά Βενιζέλου σε Παπανδρέου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Στην αίθουσα του Κοινοβουλίου τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ - Τα καρφιά Βενιζέλου σε Παπανδρέου

14:45 | 10/10/14
Στην αίθουσα του Κοινοβουλίου τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ - Τα καρφιά Βενιζέλου σε Παπανδρέου

Και δεύτερος γύρος στην αντιπαράθεση Βενιζέλου- Παπανδρέου. αυτή τη φορά μέσα στη Βουλή

Το βαρύ κλίμα στις σχέσεις μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ ήταν εμφανές και εντός του Κοινοβουλίου κατά την συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να ρίχνει καρφιά στον προκάτοχο του στην ηγεσία του κόμματος για το 1ο μνημόνιο και βουλευτές να μιλούν για "ψήφο ανοχής" στην συγκυβέρνηση.

Αίσθηση προκάλεσαν πάντως οι αναφορές του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος πήρε τον λόγο και άφησε σαφή υπονοούμενα εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αναφορικά με το πως φτάσαμε στο 1ο μνημόνιο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν δίστασε να μιλήσει για τα κενά του πρώτου μνημονίου, το οποίο όπως είπε ευθαρσώς "μας το υπαγόρευσαν..."

Χωρίς να κάνει καμία ονομαστική αναφορά στον τότε Πρωθυπουργό σημείωσε ότι «υπογράψαμε στην αρχή ένα πρώτο πρόγραμμα που είχε κενά. Μας το υπαγόρευσαν μέσα σε συνθήκες έκτακτες και πιεστικές. Το διορθώσαμε, το βελτιώσαμε».

Οι αναφορές του προκάλεσαν ποικίλα σχόλια μεταξύ των λιγοστών βουλευτών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην αίθουσα, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του για τις αναφορές Βενιζέλου αμέσως μόλις επέστρεψε αργά χθες βράδυ από τις ΗΠΑ και σήμερα θα βρεθεί στα ίδια έδρανα με τον κ. Βενιζέλο.

Είχε προηγηθεί στο βήμα της Βουλής ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης ο οποίος πήρε σαφείς αποστάσεις από την συνέχιση της συνύπαρξης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και χαρακτήρισε την δική του ψήφο, ως ψήφο ανοχής για την σωτηρία της χώρας.

Νωρίτερα μάλιστα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά ο κ. Μωραΐτης είχε πει ότι "ο ιστορικός συμβιβασμός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ απ’ ότι φαίνεται οδηγείται στη λήξη» και ζήτησε μια νέα προγραμματική συμφωνία και νέο πλαίσιο για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση.

Όταν μάλιστα αναφέρθηκε στα εσωκομματικά τα είπε έξω από τα δόντια, ακόμα και για το ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας.

"Αγωνίζομαι και θα αγωνιστώ για να το ΠΑΣΟΚ. Μπορούμε ακόμη και στο παρά πέντε να το «γυρίσουμε» αρκεί να πάρουμε κάποιες αποφάσεις επίπονες και δύσκολες, αλλά απαραίτητες. Ήρθε η ώρα που το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να δει τις πολιτικές του θέσεις, την ηγεσία του, την ιδεολογία του. Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι να κοιτάξουμε τον πολίτη στα μάτια και να του πούμε την αλήθεια».
Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Γιώργος Παπανδρέου προετοιμάζει τη δεύτερη δημόσια εμφάνιση του στην Κρήτη στις 24 Οκτωβρίου με αφορμή την έκθεση «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή».

Τα φώτα στρέφονται στο περιεχόμενο της ομιλίας του μετά και τα όσα προηγήθηκαν την ημέρα των γενεθλίων του ΠΑΣΟΚ, με τους διοργανωτές της έκθεσης στην σχετική ανακοίνωση, να δίνουν και το στίγμα των προθέσεων του ενόψει των διεργασιών για τη συνένωση της Δημοκρατικής Παράταξης.

«Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αποτελέσει έναυσμα για διάλογο, που θα συμβάλλει στην οικοδόμηση πρότασης για τη συγκρότηση μιας προοδευτικής συμμαχίας πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που συνεχίζουν να αγωνιούν για το μέλλον της Δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού».

Του Γιάννη Πιτταρά
Πηγή: news247.gr

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών