Συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. για κόκκινα δάνεια και Πρόεδρο της Δημοκρατίας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. για κόκκινα δάνεια και Πρόεδρο της Δημοκρατίας

18:43 | 14/10/14
Συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. για κόκκινα δάνεια και Πρόεδρο της Δημοκρατίας

"Στρατηγική συμμαχία" ανάμεσα στα δύο κόμματα προέκυψε μετά τη συνάντηση των αρχηγών τους. Τι δήλωσαν Α. Τσίπρας και Π. Καμμένος

Συνάντηση με τον Πάνο Καμμένο είχε ο Αλέξης Τσίπρας το μεσημέρι της Τρίτης.
Η συνάντηση των δύο ανδρών κράτησε περίπου μία ώρα και "έβγαλε" στρατηγικές συμμαχίες ανάμεσα στα δύο κόμματα για την κοινοβουλευτική τους δράση.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι παρά τις αποκλίσεις σε κάποια επιμέρους θέματα, η πρόταση για τα κόκκινα δάνεια των ΑΝ.ΕΛ. είναι σε παράλληλο μήκος κύματος με τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., ευχαρίστησε για την συνάντηση, είπε ότι μπορούν να βρεθούν κοινά στοιχεία και ότι στην ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι ΑΝ.ΕΛ. συντάσσονται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα:

Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε με τον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων την πρόταση νόμου που έχουν καταθέσει για τα κόκκινα δάνεια.

Η πρόταση αυτή βρίσκεται σε παράλληλο μήκος κύματος και με τις δικές μας προγραμματικές επεξεργασίας, έτσι όπως τις παρουσιάσαμε άλλωστε και στη ΔΕΘ.  Για την αναγκαία εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος αλλά και για να υπάρξει μια αναπτυξιακή προοπτική, μια προοπτική τόνωσης της ρευστότητας για να επανεκκινήσει η οικονομία.

Προφανώς υπάρχουν πολλά κοινά σημεία και πτυχές όμως όπου έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις. Συμφωνήσαμε, στο βαθμό που ο Πρόεδρος της Βουλής φέρει την πρόταση νόμου στην ολομέλεια, να την υπερψηφίσουμε.

Είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε πάνω στα αναγκαία βήματα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και στην αναγκαία κατά τη δική μας εκτίμηση σύγκλιση απόψεων διαφορετικών δυνάμεων, από διαφορετικές οπτικές γωνίες προκειμένου να σταματήσει η καταστροφική πολιτική του μνημονίου άμεσα και να προχωρήσουμε στην ανόρθωση της οικονομίας, στην επανεκκίνηση της οικονομίας, κυρίως στηρίζοντας μικρομεσαίες επιχειρήσεις, νοικοκυριά αλλά και τους χιλιάδες, εκατομμύρια συμπολίτες μας που με βάση και τα τελευταία στατιστικά στοιχεία βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας γιατί δυστυχώς η χώρα μας έχει αυτά τα πολύ αρνητικά ρεκόρ. Και βεβαίως θα πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη προκειμένου να αντιστρέψουμε αυτή τη δραματική εικόνα για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας.

Οι δηλώσεις του Καμμένου μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα:

"Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συνάντηση και τη συζήτηση που είχαμε και την αποδοχή καταρχήν, της πρότασης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για τα "κόκκινα" δάνεια των Ελλήνων πολιτών, των πολιτών που είναι θύματα της κρίσης, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που - όσες δεν έχουν κλείσει - βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό την απειλή του λουκέτου και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό ότι αυτή η πρόταση γίνεται δεκτή από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Θα προσπαθήσω να κάνω τις επαφές και με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Θεωρώ ότι είναι ένα πρώτο βήμα για να μπορέσουμε να δείξουμε στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει η άλλη λύση. Μια άλλη λύση που δεν θα εξαρτάται ούτε από τις αποφάσεις της κυρίας Μέρκελ ούτε από τις αποφάσεις των τραπεζιτών.

Την ώρα που η σημερινή απερχόμενη κυβέρνηση ασχολείται με τη διαγραφή των δανείων των κομμάτων τους ή των συμφερόντων που τη στηρίζουν, κάποιοι πρέπει να ενδιαφερθούν για τον ελληνικό λαό. Μπορούμε να βρούμε τα κοινά σημεία κρατώντας ο καθένας τις δικές του "κόκκινες γραμμές" για να προχωρήσουμε στο αύριο".

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. δέχθηκε ερωτήσεις:


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι πιο πολλά αυτά που σας ενώνουν ή αυτά που σας χωρίζουν, ώστε να δούμε τα δύο κόμματα σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτά θα τα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Εμείς κάνουμε ένα δημόσιο διάλογο, έντιμο διάλογο, ανοιχτό διάλογο, μπροστά στις κάμερες. Αυτόν τον δημόσιο διάλογο θα τον συνεχίσουμε για να βρεθεί η καλύτερη λύση για το καλό των Ελλήνων και για την προσπάθεια να επανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία και την αξιοπρέπεια των πολιτών.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η θεματολογία αφορούσε μόνο την οικονομία ή επεκτάθηκε και σε άλλα ζητήματα όπως για παράδειγμα η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας; Γιατί ακούγονται και πάρα πολλά αυτές τις ημέρες.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τα θέματα της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας νομίζω ότι αφορούν την επόμενη ημέρα των εκλογών και σε αυτό είναι κάτι το οποίο συμφωνούμε δημόσια. Δεν είναι ανάγκη να το κάνουμε σε κλειστή συζήτηση. Ναι, η απόφαση είναι να μην στηρίξουμε τη σημερινή κυβέρνηση με την εκλογή ενός Προέδρου Δημοκρατίας ο οποίος το μόνο που θα κάνει είναι να παρατείνει τη ζωή αυτής της απερχόμενης κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε πώς σχολιάζετε το θέμα της παρέμβασης της Δικαιοσύνης;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Για το θέμα της παρέμβασης της Δικαιοσύνης, καταρχήν πιστεύω ότι η κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τον πρώτο που πρέπει να καλέσει είναι τον υπουργό, τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος στις 21-4-2012 είχε αναφερθεί στα "τριάντα αργύρια" του κ. Συμπιλίδη, του ανθρώπου του κ. Σαμαρά. Θα είναι πιστεύω μια ενδιαφέρουσα κατάθεση.

Το δεύτερο είναι η κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να δείξει την ίδια ευαισθησία και να επεκτείνει την έρευνά της στην οποία εμείς θα καταθέσουμε και θα συνεισφέρουμε για τη χρήση των διωκτικών μηχανισμών του κράτους, όπως το ΣΔΟΕ, όπως οι διάφορες υπηρεσίες που επισκέφθηκαν βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που παραμένουν, αλλά και αρκετούς που έφυγαν.
Είναι ξεκάθαρο ότι ζούμε μέρες του ΄65. Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να κάνει πράγματι την έρευνα για αυτήν τη βρώμικη περίοδο, αν και όλοι οι πολίτες έχουν καταλάβει από πριν τι συνέβη.

Πηγή φωτογραφίας: sooc.photos

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών