Συμμετοχή και παρέμβαση του Δήμου Πύργου σε σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Συμμετοχή και παρέμβαση του Δήμου Πύργου σε σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ

19:56 | 8/10/14
Στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης για το υπό έκδοση Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία των χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών του Κυπαρισσιακού Κόλπου, πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ ευρεία σύσκεψη, παρουσία Βουλευτών και Αυτοδιοικητικών παραγόντων των Νομών Ηλείας και Μεσσηνίας, υπό την προεδρεία της Γεν.Γραμματέως του Υπουργείου, κας Νάντιας Γιαννακοπούλου.

Τη νέα Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Εξαρχόπουλος, ενώ παρευρέθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Τάκης Αντωνακόπουλος.

Στη σύσκεψη διατυπώθηκε η κοινή άποψη και των δυο παρευρισκομένων, για την προστασία των συμφερόντων του Δήμου, και των κατοίκων της παραλιακής ζώνης, προκειμένου να διασφαλιστεί και η προοπτική της τουριστικής και οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής, μέσω μιας φιλικής προς το περιβάλλον πολιτικής.

Ιδιαίτερα τονίστηκε η αντίθεσή τους στην αυστηρότητα του καθορισμού των ζωνών προστασίας και του καθορισμού χρήσεων, όρων και περιορισμών δόμησης.

Μετά από διαλογική συζήτηση, οι εκπρόσωποι του Υπουργείου συμφώνησαν στο αίτημα για παράταση του χρόνου διαβούλευσης, προκειμένου να υποβληθεί συμπληρωματική πρόταση.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών