Σύσκεψη στην Αμαλιάδα για σοβαρά ζητήματα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Σύσκεψη στην Αμαλιάδα για σοβαρά ζητήματα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής

14:58 | 28/10/14
Σύσκεψη στην Αμαλιάδα για σοβαρά ζητήματα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής
Η σύνδεση της πανεπιστημιακής κοινότητας και συγκεκριμένα του Τμήματος ΤΕΙ Αμαλιάδας, με την παραγωγή και κατ' επέκταση με τις παραγωγικές τάξεις, ήταν το βασικό αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (27 – 10 – 2014) στο γραφείο του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτη Πλατανιά, την διοίκηση του ΕΒΕ Ν. Ηλείας και τον προϊστάμενο του ΤΕΙ Αμαλιάδας κ. Γιώργο Σαλάχα.

Η αντιπροσωπεία της διοίκησης του ΕΒΕ αποτελούνταν από τον πρόεδρο κ. Κώστα Νικολούτσο, τον Γενικό Διευθυντή κ. Γιάννη Αντωνόπουλο και τον πρόεδρο του Εξαγωγικού Τμήματος κ. Αντώνη Παρασκευόπουλο.

Τέθηκαν διάφορες ενδιαφέρουσες προτάσεις για την σύνδεση του ΤΕΙ Αμαλιάδας με τις παραγωγικές τάξεις της Ηλείας, ώστε να αναπτυχθεί και να εδραιωθεί.

Επίσης, ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε ήταν η αξιοποίηση του Εδαφολογικού Εργαστηρίου που αποτέλεσε δωρεά και ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και το οποίο υπολειτουργούσε για χρόνια. Αποφασίστηκε να δρομολογηθούν όλες εκείνες οι διαδικασίες ώστε να «απορροφηθεί» από το Τμήμα ΤΕΙ Αμαλιάδας, ώστε να αξιοποιηθεί τόσο προς όφελος των σπουδαστών, όσο και του πρωτογενούς τομέα, που άλλωστε σε αυτόν πρέπει να δοθεί μεγάλη βαρύτητα, αφού ο αγροτικός τομέας αποτελούσε και πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί τον κινητήριο «μοχλό» ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας και όχι μόνο.

Μετά την συνάντηση ο Δήμαρχος Ήλιδας χαρακτήρισε θετικό το αποτέλεσμα της σύσκεψης, λέγοντας: «Συζητήσαμε σημαντικές και ενδιαφέρουσες προτάσεις σχετικά με την λειτουργία, και κυρίως την ανάπτυξη σε μια σωστή βάση και με διάρκεια, του Τμήματος ΤΕΙ Αμαλιάδας, πάνω στη σύνδεσή του με τις παραγωγικές τάξεις, αλλά και μέσω δομών, όπως το Εδαφολογικό Ινστιτούτο, που αδιαμφισβήτητα μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να προσδώσει προς την κατεύθυνση αυτή.

Στόχος του Δήμου, της Δημοτικής Αρχής, είναι να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ανάπτυξη του Τμήματος και στις τρεις Κατευθύνσεις, για να καταφέρουμε να καταστεί στο μέλλον αυτόνομο Τμήμα».



Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών