Επιστολή Γ. Μάκκα για τα δάνεια της Αχαϊκής | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Επιστολή Γ. Μάκκα για τα δάνεια της Αχαϊκής

11:57 | 6/11/14
Επιστολή Γ. Μάκκα για τα δάνεια της Αχαϊκής
Επιστολή στον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Σκρέκα απέστειλε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Αχαϊας Γιάννης Μάκκας, ζητώντας την ένταξη και της Αχαϊκής Τράπεζας στην ρύθμιση για τα "κόκκινα" δάνεια των επιχειρήσεων.

Στην επιστολή του ο κ. Μάκκας αναφέρει τα εξής:

κ. Υπουργέ,

δεχτείτε τις θερμότερες ευχές της ΝΟ.Δ.Ε. Αχαίας, για την ανάληψη των νέων καθηκόντων σας. Θεωρείστε από μεριά σας βέβαιη την συνεισφορά του κομματικού μηχανισμού του Νομού μας στην προσπάθειά σας για ανάκαμψη της Εθνικής Οικονομίας και εξομάλυνση, κατ'επέκταση, του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών.

Επιτρέψτε μου κ. Υπουργέ, με αφορμή την επικοινωνία μας αυτή, να σας κοινοποιήσω ένα θέμα που είμαι σίγουρος πως γνωρίζετε και ταλανίζει ένα εξαιρετικά σημαντικό τμήμα του επιχειρηματικού δυναμικού της χώρας. Αναφέρομαι στο γεγονός πως οι δανειολήπτες των Συνεταιριστικών Τραπεζών δεν έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση για τα αποκαλούμενα "κόκκινα δάνεια". Συγκεκριμένα, η Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα από τον Μάρτιο του 2012 τέθηκε σε καθεστώς εκκαθάρισης με αποτέλεσμα οι ρυθμίσεις των δανειοληπτών των τραπεζών, διέπονται από ένα καθεστώς που δεν επιτρέπει διαγραφή κεφαλαίου κ.α., που σημαίνει ότι αυτό θα είναι απαγορευτικό ώστε να συμμετάσχουν στις ρυθμίσεις που θα αποφασισθούν τελικά, σύμφωνα με τον νόμο που θα ψηφισθεί.

Δυστυχώς 4000 περίπου επιχειρήσεις, δανειολήπτες θα βρεθούν μετέωρες αποκομμένες από το τραπεζικό σύστημα και έως σήμερα προσπαθούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Αν δεν ενταχθούν στην ίδια διαδικασία, αφενός μεν θα είναι σε μειονεκτική θέση έναντι των άλλων δανειοληπτών και αφετέρου θα αδυνατούν πλέον να ενταχθούν σε ρυθμίσεις, όπως θα ισχύσουν που σημαίνει πως αν ισχύσει αυτό θα είναι αντιδεοντολογικό και σαφώς αντισυνταγματικό.
Θεωρούμε κ. Υπουργέ, πως και ως Βουλευτής Περιφέρειας αλλά και ως άνθρωπος που προέρχεστε από την Αγορά, θα ενσκύψετε στο θέμα και θα δώσετε διέξοδο σε αυτή την αδικία που υφίστανται οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας.

Καλή δύναμη για το δύσκολο έργο που καλείστε να επιτελέσετε.

Για τη ΝΟ.Δ.Ε. Αχαίας,
Ο Πρόεδρος

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών