Αλέξης Τσίπρας από την Πάτρα: «Εμείς με την τρόικα δεν συγκυβερνάμε» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αλέξης Τσίπρας από την Πάτρα: «Εμείς με την τρόικα δεν συγκυβερνάμε»

21:30 | 21/1/15
Αλέξης Τσίπρας από την Πάτρα: «Εμείς με την τρόικα δεν συγκυβερνάμε»
Καθαρή και ισχυρή εντολή διακυβέρνησης με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το βράδυ στο κλειστό αθλητικό κέντρο «Δημήτρης Τόφαλος» το οποίο είχε γεμίσει από κόσμο.,

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να δοθεί μια ευρεία νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση κάτι που όπως είπε, «θα σημάνει το τέλος των μνημονίων της καταστροφής».
Τόνισε ακόμα την ανάγκη καθαρής και ισχυρής εντολής για να υλοποιήσει το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», το μόνο, όπως είπε, που αντιπαρατίθεται στο μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση σε «κέντρα» που όπως είπε, απεργάζονται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αυτοδυναμία ώστε να μην έχει περιθώρια σκληρής διαπραγμάτευσης και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εμείς με την τρόικα δεν συγκυβερνάμε. Ούτε εκπροσώπους των απόψεων της τρόικας θα δεχθούμε να έχουμε στο υπουργικό μας συμβούλιο. Τελεία και παύλα».
Παράλληλα επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έρχεται για να πάρει μια ιστορική ρεβάνς στο όνομα της αριστεράς, αλλά για να ενώσει, να σχηματίσει κυβέρνηση όλων των ελλήνων, κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας και εθνικής αναγέννησης», κατηγορώντας τη Ν.Δ. για «επαναφορά κηρυγμάτων μίσους και διχασμού την ώρα που τόπος έχει ανάγκη από εθνική ενότητα και ομοψυχία για να ξεπεράσει την κρίση».

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΑΧΑΪΑ

Αναφερόμενος στην Αχαΐα, ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύθηκε για την υλοποίηση ενός ειδικού και στοχευμένου σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση και αντιμετώπιση της ανεργίας, με καταγραφή των αργουσών παραγωγικών μονάδων και την επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος τους. Με εξειδικευμένα κίνητρα και περιφερειακή κλαδική πολιτική, με σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τη βιομηχανία.

Επιπλέον, έκανε λόγο για ανάδειξη και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, με την προώθηση εναλλακτικών μορφών που προάγουν τον ιστορικό, περιβαλλοντικό, πολιτιστικό και παραγωγικό πλούτο.

Αναφορικά με την Πάτρα, ο Αλέξης Τσιπρας εξήγγειλε την μετατροπή σε οριστική, της προσωρινής παραχώρησης του παραλιακού μετώπου στο Δήμο Πατρέων, τονίζοντας ότι δεν θα εκποιηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ «το οποίο από την Δευτέρα μετράει μέρες».
Όπως είπε, σε συνεργασία με το Δήμο, και φορείς, και με αφετηρία το παγωμένο ρυθμιστικό σχέδιο που θα ενεργοποιηθεί, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και τις προτάσεις του Πανεπιστημίου Πατρών, θα εξασφαλιστεί η σύνδεση του συνόλου της παραλιακής ζώνης με την πόλη και όχι μόνο στο τμήμα των 3,5 χλμ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σε άλλο σημείο της ομιλία του, επικεντρώθηκε στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και απαντώντας στο ερώτημα που θα βρει τα λεφτά, επανέλαβε πάλι, από την πάταξη του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τις δεσμέυσεις του για φοροελαφρύνσεις στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, κατάργηση ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του με Φόρο Μεγάλης Ακίνητς Περιουσίας, προστασία των τραπεζικών καταθέσεων και συναλλαγών χωρίς νέους φόρους, προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, απαγόρευση της παρακράτησης αγροτικών επιδοτήσεων λόγω χρεών, επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και της 13ης σύνταξης έως 700 ευρώ, κ.ά.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών